Bourque tillbaka efter familjeproblem

1 av 2 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
HOCKEY

René Bourque gjorde under måndagen sin första träning med Djurgården sedan början av januari.

Kanadensaren har inte spelat efter hemkomsten från OS och till hockeynews.se har han nu berättat om anledningen.

– Min son blev sjuk, säger 36-åringen.

Den 13 januari var senast René Bourque spelade match i Djurgårdströjan. OS-kanadensaren blev skadad inför turneringen i Sydkorea och efter hemkomsten har andra problem uppstått.

– Min treåriga son blev sjuk. Jag skulle ha spelat förra matchen mot Mora, men vi var lite oroliga för honom så vi bestämde att det var bäst att vara med honom ett par dagar tills vi vet att han blir bra, säger han till Hockeynews.se.

”Vill tillbaka”

Under måndagsförmiddagen var forwarden tillbaka på is och tränade.

– Det gäller att komma tillbaka in i det. Vi har ett par matcher kvar. Förhoppningsvis får vi ett bra slutspel. Jag vill tillbaka in i laget och killarna börjar bli friska, vi har ett fullt lag nästan, säger Bourque.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson säger däremot att det inte är bestämt om kanadensaren är med på tisdag borta mot Skellefteå.

– Nu är han med och tränar i dag, så får vi se hur allting är i morgon på den privata sidan. Jag tror det var kul för honom att få vara med i dag och andas lite. Han har en privat situation som gör att han inte kan ha fullt fokus hos oss just nu, säger han.

Djurgården ligger just nu tvåa i SHL, fem poäng före Frölunda, med tre omgångar kvar.

Djurgårdarna som hyllats med hissad tröja 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM