”Modo är enda alternativet utanför NHL”

Backstjärnan Tobias Enström om en flytt hem till Modo

Publicerad:

HOCKEY

VALBO. Modosupportrarna hoppas på Tobias Enström, 33.

Och stjärnbacken är tydlig med vad som gäller om det inte blir NHL-spel:

– Modo är enda alternativet utanför NHL, säger han. 

Tobias Enström fanns med på isen när Peter Forsberg och hans Icebreakers gästspelade i Nicklas Bäckströms hemmahall i Valbo. En match som stjärnlaget till slut vann med 11–5. Efteråt var det en uppsluppen och glad Enström som tog sig tid att prata om sin framtid

– Jag är free agent och Modo släpper in mig och jag får träna med dem, vilket jag är tacksam för. Självklart är Modo Hockey också ett alternativ, det vet de om. Vi har en bra diskussion jag och sportchefen Michael Sundlöv och tränaren Björn Hellkvist, säger Enström.

I en intervju med Sportbladet berättade Sundlöv hur mycket det skulle betyda om Enström återvände.

Tobias Enström med Dustin Byfuglien (till vänster) och Olli Jokinen (till höger).
Foto: Trevor Hagan / TT / NTB Scanpix
Tobias Enström med Dustin Byfuglien (till vänster) och Olli Jokinen (till höger).

Blir det så att Tobias Enström väljer att flytta hem till Modo och Hockeyallsvenskan är det årets värvningsbomb i svensk ishockey. Enström rankas som en av Sveriges bästa backar och spelade bland annat OS i Vancouver 2010. Den skridskoskicklige backen är ”bara” 33 år och har elva säsonger och drygt 700 NHL-matcher på meritlistan.

Kan gå till samtliga NHL-klubbar

Men kontraktet med Winnipeg har gått ut och Enström överväger på allvar att flytta hem till Modo igen tillsammans med hustrun Camilla (tidigare Nordlund).

De senaste veckorna har han också tränat på is med Modo. 

– Det kommer några intressanta dagar och veckor framöver, jag ska försöka bestämma mig inom en snar framtid, säger han själv. 

Vad kan du säga om tidsaspekten?

– Jag vill egentligen inte säga någon speciell tid. Jag har en bra dialog med Sundlöv och Hellkvist. Vi får ta det lite som det kommer. Så länge jag får vara med och träna är jag glad. 

Enström är som sagt free agent, vilket innebär att han kan erbjudas kontrakt av samtliga NHL-klubbar. Så här långt har han inte skrivit på något och än lever hoppet för alla Modosupportrar. 

Blir det Modo för dig om det inte blir NHL?

– Det skulle jag nog säga. Modo är enda alternativet utanför NHL. Lämnar jag världens bästa hockeyliga där jag har varit de senaste elva åren är ju Modo klubben i hjärtat. Jag flyttar ingen annanstans än hem, jag och min fru trivs bra i Örnsköldsvik. Det är hem som gäller om det inte blir NHL, säger Enström bestämt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!