AIK Ishockey

19-årig dansk är AIK:s nya skyttekung

Av: 

Jonathan Ekeliw

HOCKEY

Sex mål på tolv matcher och tvåa i elitseriens skytteliga.

AIK har hittat sin ersättare till målkungen Richard Gynge.

– Jag ska vara bäst på isen, det är mitt mål i varje match, säger succédansken Nicklas Jensen, 19.

Jensens jubel.

Foto: BILDBYRÅN

Richard Gynge öste in 28 mål på 55 matcher förra säsongen och var med det bäst i hela elitserien, före skarpskyttar som Jakob Silfverberg och Bud Holloway.

Men succén gick inte obemärkt förbi och precis som Viktor Fasth och Daniel Bång lämnade han AIK efter säsongen för att pröva lyckan utomlands.

”AIK har allt mitt fokus”

Under höstens kräftgång har ”Gnaget” fått kritik för att man inte lyckats ersätta nyckelspelarna – men nu tycks laget i alla fall ha hittat en ny målkung.

19-årige dansken Nicklas Jensen – som lånades in sent från Vancouver Canucks i NHL – fastställde slutresultatet till 2–0 hemma mot Luleå i går, och är därmed uppe på andraplats i elitseriens skytteliga med sex mål på tolv matcher.

– AIK har allt mitt fokus nu, men jag siktar på att bli en stor spelare i NHL en dag. Det är min dröm, säger Nicklas Jensen till Sportbladet.

– Jag är nöjd med säsongsinledningen, för det har gått riktigt bra för mig personligen, även om det varit lite upp och ner för oss som lag. Jag ska vara bäst på isen, det är mitt mål i varje match och det är så jag tänker.

”Hela laget är på gång”

2–0-målet mot Luleå var ett riktigt ”snipermål”. Jensen höll sig framme vid kassen och sprätte upp pucken i nättaket.

– Det låter klyschigt, men det gäller att stå på rätt plats vid rätt tillfälle, och det har jag gjort så här långt. Det gäller att ha den känslan och det flytet.

Är du på väg att få igång AIK?

– Hela laget är på gång. Vi har vunnit flera matcher på slutet och börjar hitta rätt i vårt spel. Vi är definitivt på väg uppåt.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Ishockey