Tog strypgrepp på domaren – försvaras

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränaren: "Visar att han kan ta det face-to-face"

Leksands Alen Bibic surnade till rejält på BIK Karlskogas Daniel Wessner. Det slutade med att han tog strypgrepp på linjemannen, som försökte bryta emellan och stoppa bråket. Resultatet: Ett matchstraff.

– ”Bibban” kliver upp och visar att han kan ta det face-to-face, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Leksand är sedan länge klart för kvalserien. Men matchen borta mot BIK Karlskoga hettade ändå till rejält. Dalmasarna var på väg att bli totalt överkörda och känslorna svallade snabbt över. Först fick Johan Ryno matchstraff för att ha skadat BIK:s Martin Sandgren. Sedan var det Alen Bibics tur.

Tog strypgrepp

Märkbart uppretad och förbannad försökte han ge sig på Karlskogas Daniel Wessner. En linjedomare gick emellan för att stoppa bråket, men fick istället motta ett strypgrepp från Bibic.

Trots de två matchstraffen – som kan resultera i avstängningar som sträcker sig in på kvalserien – försvaras spelarna av Leksands tränare Andreas Appelgren.

 – Man ska inte dra på sig onödiga utvisningar, men samtidigt kan man inte åka runt och ta skit. ”Bibban” kliver upp och visar att han kan ta det face-to-face, säger han till S24.

"Behöver inte oroa sig"

Inte heller Rynos matchstraff, som kom halvvägs in i den andra perioden, tycker Appelgren var välförtjänt.

– Om det var spearing så är det inget man ska hålla på med. Men jag tycker i och för sig inte att det är spearing, men vi får ta det ändå. Fast jag förstår inte att han får så ont.

Appelgren låter dock hälsa att han kommer be sina spelare att lugna ner sig när kvalserien drar igång.

– Fansen behöver inte vara oroliga, säger han.

BIK Karlskoga vann till slut matchen med 5-3. Tidigt in i den tredje perioden hade de ledningen med 5-0, men Leksand mäktade aldrig med någon magisk upphämtning.

Karlskoga har nu chans att snuva Västerås på den sista kvalserieplatsen och då göra Leksand sällskap. Två poäng skiljer upp till VIK när en match återstår.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN