NHL-spelarens hyllning till 8-årige bomboffret

HOCKEY

”Han är från min frus kvarter”

1 av 7 | Foto: Tröjan med budskapet ”Boston Strong” hängde i spelarnas omklädningsrum. FOTO: Reuters, AFP, Getty, AP

Phoenix-backen Kieth Yandle, 26, hade en speciell koppling till 8-årige Martin Richard, ett av offren i terrorbombningarna i Boston.

Därför ville han hedra den avlidne pojken lite extra, och värmde upp iförd en tröja med nummer 8 och pojkens namn på ryggen.

Foto: Keith Yandles tröja.

Det har varit en emotionell vecka för Oliver Ekman-Larssons backkollega i Phoenix. Förra måndagen spelade Keith Yandle med budskapet ”Be för Boston” skrivet på både skridskor och handskar i hemmamatchen mot San Jose. Yandle, som kommer från det lilla samhället Milton i Boston-området, berättade tidigare för Fox Sports hur han påverkats av bombningarna vid Boston maraton.

– En av mina bästa vänner gick i mål fyra minuter innan bomberna sprängdes, och hans föräldrar var precis vid flaggorna där de sprängdes. Min tränare från high school springer varje år och han var bara 450 meter därifrån när han stoppades av polis och började springa åt andra hållet.

Och i nattens bortamöte med Chicago (seger 3–2 efter straffar) värmde han alltså upp i en tröja dedikerad till ett av offren.

”Tänker på familjerna”

Anledningen till att han ville hedra 8-årige Martin lite extra?

– Han är från min frus kvarter, och det är ett intimt litet samhälle. Alla känner alla och jag ville bara visa min kärlek och mitt stöd, säger han.

Grät under Bostons match

Yandle berättade också att han grät när han såg de mäktiga hyllningarna under Boston Bruins-Buffalo Sabres – den första hemmamatchen i TD Garden sedan terrordådet.

– Otroligt hur alla jobbat för att få fast gärningsmännen, jag kunde inte ha varit mer stolt över att ha vänner och familj som är poliser i Boston, säger Yandle.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL