HV71

Klart: Liv får egen gata

Av: 

Daniel Hultqvist

HOCKEY

Hedras utanför Kinnarps Arena: ”Kommer synas tydligt”

Stefan Liv i LG Hockey Games 2011. Matchen mot Ryssland slutade 6-2 till Tre Kronor.
Stefan Liv i LG Hockey Games 2011. Matchen mot Ryssland slutade 6-2 till Tre Kronor.

Stefan Liv har redan en minnesplats utanför Kinnarps Arena.

Nu har Jönköpings stad även bestämt att förre HV71-målvakten ska få en egen gata uppkallad efter sig.

– Det kommer synas väldigt tydligt för alla som går på matcherna, säger Anders Samuelsson, politiker i Jönköpings kommun, till Sportbladet.

Ända sedan årsdagen i fjol efter hockeymålvaktens död finns en särskild minnesplats upprättad och en tavla föreställandes Stefan Liv uppsatt utanför Kinnarps Arenas huvudentré.

Och nu är det bestämt att stadens bortgångne hockeyhjälte kommer hedras på nytt – den här gången för evigt då Liv får en egen gata uppkallad efter sig.

Anhöriga har sagt ok

Att Jönköpings kommun tillsammans med HV71 velat föreviga Stefan Livs minne efter flygkatastrofen i Ryssland för snart två år sedan har tidigare varit känt, men det är först nu som ett förslag har arbetats fram och som formellt ska beslutas av politikerna.

– Vi har fått ett medgivande från Stefans anhöriga. Den dialogen har varit självklar för oss i det här, säger Anders Samuelsson, ordförande för Jönköpings stadsbyggnadsnämnd.

Gatan – Stefan Livs Gata – kommer hädanefter att gå från Huskvarnavägen och hela vägen fram till hockeyarenan.

– Både vi och HV tycker att det är det lämpligaste beslutet. Det kommer bli en hyllning och så överskådligt att alla kommer se det när man går förbi, säger Anders Samuelsson.

Omkom i flygkrasch 2011

Enligt honom har man medvetet valt att invänta rätt tid för offentliggöra initiativet på grund av sorgen som funnits.

– Många har tyckt till och det har kommit in flera förslag från kommuninvånarna efter Stefans tragiska dödsfall men vi har väntat för att få perspektiv på händelsen och låta sorgen vara, säger Anders Samuelsson som avslutar:

– Vi har Olof Palmes plats och Dag Hammarskjölds plats här och så vitt jag vet under mina sex år som ordförande känner jag inte till att vi varit med och namngivit någon gata eller plats efter någon idrottsman. Det är unikt.

Stefan Liv var en av totalt 44 personer som omkom när hela KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl med besättningsmän kraschade i september 2011.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71