I kväll rakar Kåberg av sig skägget i tv

HOCKEY

Sedan säljs det till förmån för Barncancerfonden

Foto: Emil Kåberg.

Skägget har skrämt motståndare och blivit en souvenir.

Men i kväll rakas det av i tv – och säljs till förmån för Barncancerfonden.

– Det kommer kännas naket. Men det är bra att skägget äntligen kommer till nån nytta, säger Emil Kåberg, 35, till Sportbladet.

Emil Kåberg har haft många olika skägg genom årens lopp, men den här säsongens upplaga har fått mest uppmärksamhet.

X antal artiklar och tv-inslag har handlat om skägget och Örebros souvenirshop har sålt lösskägg för att hedra Kåbergs ansiktsbehåring.

Men i kväll ryker skägget. TV4-programmet Veckans svensk förevigar när Kåberg rakar av skägget efter hemmamatchen mot Timrå och sänder det sen i programmet klockan 22.40.

”Jäkligt varmt”

– Jag lovade en kompis som har en mobiltelefonaffär att jag skulle raka skägget där den 18 april. Men vi ska ju åka till Thailand nu på torsdag och det blir nog jäkligt varmt att ha skägget med dit, säger Kåberg.

– Så nu ska han få skägget i stället och auktionera ut det till förmån för Barncancerfonden.

Hur känns det att bli av med din kanske käraste ägodel?

– Det kommer kännas naket. Men det ska bli ganska skönt faktiskt.

Hur kom skäggtanken upp från början?

– Jag hade redan påbörjat det lite i slutet av sommaren och då sa någon att jag borde ha det på lagfotot som en kul grej. Sedan blev det kvar till jul och då tänkte jag att jag lika gärna kunde ha det säsongen ut.

Vad säger din fru?

– Hon är väldigt glad att skägget äntligen ska av. Hon har väl gnällt litegrann, men ändå inte så farligt.

”Bäst när det gällde”

Örebros trupp, med familjer, åker som sagt till Thailand på torsdag. När de kommer hem bär det sedan av till Las Vegas för spelarna.

– Jag var mest sugen på att vara med och föra upp Örebro i elitserien och det hade inte gjort något om det blivit nästa år. Men nu ska det bli jäkligt kul att spela i elitserien igen, säger Kåberg.

Trodde du att detta var möjligt?

– Som säsongen utvecklade sig känns det jäkligt häftigt. Man trodde det ju inte när vi var usla i början av säsongen och inte heller när vi torskade ödesmatchen mot Karlskoga i förkvalet. Men sedan var vi bäst när det gällde och hade marginalerna på vår sida.