Örebro vann utan poängkungen

avTT

Krisen bara växte i Örebro som radat upp fyra förluster – och fått poängkungen Aaron Palushaj skadad.

Men mot Växjö klev landsmannen Nick Ebert fram och såg till att nästjumbon bröt trenden efter 4–2-segern hemma i Behrn arena.

Mora, Örebro och Timrå är en trio som kämpar för att undvika den två sista platserna som betyder kvalspel. Och efter torsdagskvällens seger hemma i Behrn arena har Närkegänget en poäng upp till Mora som är precis ovanför kvalstrecket och som har en match mindre spelad.

Och Örebro lyckades alltså ta en trepoängare mot smålänningarna trots att laget kom till spel utan skadade amerikanen och poängkungen Aaron Palushaj som i lördags bröt fotleden i bottenmötet med Mora och befaras vara borta resten av säsongen. Men den här kvällen klev alltså landsmannen Nick Ebert fram och visade vägen.

Hemmalaget inledde piggt. Efter sex minuter gjorde Rodrigo Abols första målet när han tryckte in en retur bakom gästernas målvakt Viktor Andrén i spel fem mot fyra. Den lettiske centern gjorde därmed sitt tolfte mål för säsongen. Men fem minuter senare kvitterade Tuomas Kiiskinen efter fint förarbete av kedjekompisen Linus Fröberg. Strax före första periodpaus direktsköt sedan Växjös Dominikk Bokk in 2–1 i powerplay.

Avgjorde i öppen kasse

I andra perioden klev Örebros backpar Nick Ebert och Gustav Backström fram. Först utnyttjade Örebro på nytt ett powerplay när poängbacken Nick Ebert smällde in kvitteringen från Palushaj-position. Och lite senare var det Gustav Backströms tur att direktskjuta in 3–2 bakom en skymd Viktor Andrén.

– Palushaj är uppenbarligen borta och någon var tvungen att ta platsen. Jag har spelat där förut och det gick ju bra den här gången, sade Örebros Nick Ebert till C More i pausintervjun.

Nick Ebert skulle också få sista ordet när han i slutet från egen zon satte 4–2 i öppen bur och blev tvåmålsskytt.

ARTIKELN HANDLAR OM