Landeskog nådde äntligen milstolpen

Efter 30:e NHL-målet: ”Väldigt skönt”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Där satt den – äntligen.

Gabriel Landeskog prickade till sist in 30:e målet för säsongen när Colorado bröt sin åtta matcher långa förlustsvit i Winnipeg i natt.

– Väldigt skönt. 30 är en siffra jag siktat på i flera år. Men nu siktar jag ännu högre och går för 40, säger Avalanche-kaptenen till Sportbladet efter 4-1-segern.

Sitt personliga målrekord slog han redan i början av januari, ”Gabbe”. Men efter den 29:e fullträffen, mot LA Kings 19 januari, har han fått vänta frustrerande länge på att för första gången nå milstolpen 30 mål.

I natt, borta mot Winnipeg, lyckades den 26-årige stockholmaren dock till sist spränga sig genom den barriären.

Av’s fruktade förstakedja bröt ett Jets-uppspel i mitten av tredje perioden, Nathan MacKinnon vickade över pucken till Gabriel och han stormade fram och satte en elegant backhand i nättaket bakom Connor Hellebuyck.

– Ja, det har tagit sin tid men det var förstås extra roligt att jag fick göra det där nu, säger han på telefon från Winnipeg.

– 30 är en siffra jag siktat på i flera år, så det betyder mycket att nå dit. Men nu siktar jag ännu högre och går för 40.

”Gått väldigt trögt sen All star”

Så ska det låta…

Kvällens verkliga höjdpunkt för Landeskog och hans lagkamrater var dock det faktum att de lyckades bryta en åtta matcher lång förlustsvit.

– Ja, det har gått väldigt trögt sedan All Star-uppehållet, fortsätter den svenske kaptenen.

– Men vi har fortsatt tro på oss själva och sagt att vi är ett bra lag som ska kunna fixa det här och det visade vi ju verkligen ikväll. Att spela mot Winnipeg är alltid svårt, i synnerhet här i deras egen hall. Men vi svarade för en riktigt gedigen insats och förhoppningsvis kan det lossna lite nu.

Foto: John Woods / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Gabriel Landeskog satte sin 30:e fullträff.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM