”Vi ser ut som ett pojklag”

HOCKEY

Leksand körde över Södertälje i Svedbergs comeback

Karriären såg ut att vara över.

Men Johan Svedberg var tillbaka när Leksand förnedrade Södertälje.

– Vi ser ut som ett pojklag där ute, säger SSK:s lagkapten Tony Lagerström.

I somras fick Leksands assisterande lagkapten Johan Svedberg hjärtproblem. Karriären var i fara, men mot Södertälje var Svedberg tillbaka.

– Det har sett lite förändringar på ett EKG som inte var så bra från början. Men de har hittat vad som är fel och det är positiva förändringar. Det har varit upp och ner. Men nu känns allt hur bra som helst, säger backen till TV10.

Och Svedberg fick bästa tänkbara comebacken.

Ryno tvåmålsskytt

Michael Raffl gav Leksad ledningen redan efter en minut. Sedan rullade det på. Johan Ryno, Pelle Prestberg och Jens Bergenström hade alla skrivit in sig i matchprotokollet redan efter tolv minuter.

Då vaknade Södertälje till liv. Blaz Gregorc reducerade i den 13:e minuten och tre minuter senare satte Andreas Hjelm 4-2. Roligt än så blev det dock inte för Södertälje.

I den andra perioden gjorde Johan Ryno sitt andra mål i matchen och tio minuter senare satte Patrik Norén 6-2.

”Svider så in i helvete”

Det såg inte ut att bli några fler mål i matchen, men med en sekund kvar smällde Prestberg in sitt andra mål i matchen i powerplay.

– Förlusten svider så in i helvete hårt, men det är spelet som är det värsta. Vi ser ut som ett pojklag där ute, säger Södertäljes lagkapten Tony Lagerström till TV10 och fortsätter:

– Vi åker inga skridskor alla. Vi har inte ett enda powerplay, vilket betyder att de inte haft så stora problem med oss. Vi försökte att spela för hedern, men vi ska ta oss en riktig funderare nu.

I Leksands-lägret var det desto muntrare efter 7-2.

– Idag lossnade det lite för oss. Det känns grymt skönt att vara tillbaka, säger Svedberg.

ARTIKELN HANDLAR OM