Oskarshamn skrällde mot Rögle

HOCKEY

Stjärnkedjan levererade fyra av fem mål

Trion Johan Ryno, Nicklas Jadeland och Lukas Eriksson inledde säsongen strålande för Oskarshamn, men tappade sedan, liksom hela laget.

Men mot Rögle var man i gott slag och låg bakom 5-1-segern.

– Vi borde ha gjort ännu fler mål, säger Johan Ryno.

Oskarshamn har haft lätt för Rögle den här säsongen. Efter att ha vunnit det fjärde mötet med 5-1 på hemmaplan så har smålänningarna nu tagit tio av tolv poäng mot skåningarna.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, men jag tycker inte att vi behöver skämmas över poängen. Det har varit klara segrar och spelet har varit övertygande. Rögle passar oss bra, säger Johan Ryno.

Segerorganisatörer var kedjan med Ryno, Nicklas Jadeland och Lukas Eriksson som låg bakom fyra av de fem målen.

– Vi spelade riktigt bra i den här matchen och kunde ha gjort fler mål, men det är synd att klaga när vi ändå ligger bakom fyra mål.

Eriksson slog in 2-0-pucken i slutet av den första perioden.

I en blixtrande spelvändning, efter en felpassning av Rögle, kom också 3-0 i den andra perioden. Eriksson spelade över till Nicklas Jadeland som direktsköt in pucken.

Hattrick av Jadeland

Sedan gjorde Jadeland också 4-1 i tom bur och följde upp det med att göra 5-1 i power play, båda gångerna assisterad av Eriksson och Ryno.

En viktig del i segern hade också nye målvakten Troy Davenport som svarade för flera vassa räddningar.

– Jag tycker att han varit jättebra sedan han kom. Jag tror inte han stått någonting den här säsongen innan han kom hit, men han har lyft hela försvarsspelet och jag tror inte han gjort ett enda misstag, säger Ryno.

Laget är dock fortsatt kvar på tiondeplatsen i tabellen, med nio poäng upp till playoff.

ARTIKELN HANDLAR OM