Hedström njöt av efterlängtad seger

HOCKEY

Det av experterna nedsablade och utdömda bottenlaget Timrå besegrar serieledarna Frölunda med 3–1.

– Det är bara att njuta. Den här segern har vi längtat efter – och vi var verkligen värda alla tre poäng, sade Jonathan "Jonte" Hedström som säkrade segern genom att slå in 3–1 i tomt mål i slutsekunderna.

Det har varit oerhört tungt att vara Timråspelare den senaste tiden. Spekulationerna har tagit fart – det har enligt många experter bara varit en tidsfråga innan beskedet skulle komma att tränarna sparkas.

– Att ligga i botten av tabellen är tufft. Nästan allt snack handlar om negativa saker. Men vi har försökt att inte grotta ned oss i det negativa, sade Jonte Hedström.

Jonathan Hedström har haft en karriär som gått upp och ner. De senaste åren har det varit mest ner och Hedström hamnade förra säsongen i Haparanda och Asplöven i division 1.

Hedström en energikick

Timrå gav Hedström en ny chans. Den härligt kämpastarke hockeykrigaren tog chansen när han fick den. I de senaste matcherna är det Hedström som skapat energi och spelglädje på isen. Det har smittat av sig på lagpolarna.

– Vi är många som krigar på och därför känns kvällens seger extra viktig, underströk Jonte Hedström.

Kampen mellan Timrå och Frölunda var så jämn att det lika gärna kunde ha slutat med att Frölunda spelat hem trepoängaren.

– Stefan Ridderwall gjorde en helt matchavgörande räddning i slutperioden när Fredrik Pettersson gick på mål. Vi lyckades svara på bästa sätt när Simon Önerud styrde in 2–1 något byte senare, säger en lyckligt leende Jonte Hedström.

Frölunda hade förlorat elva av de tolv senaste matcherna i Eon arena i Timrå och serieledarna lyckades inte förbättra den dystra statistiken utan tvingades åka hem till Göteborg utan poäng igen.

Sjätte raka bortaförlusten

– Vår försvarsinsats var helt OK, men vi var alldeles för uddlösa framåt, konstaterade Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler.

Frölundatränaren lyfte endast fram sin målvakt Fredrik Andersen när plusbetyg delades ut.

– I övrigt var det rätt slätstruket, konstaterade Lechtaler efter Frölundas sjätte raka förlust på bortaplan.

Timrå lyckades däremot bryta en tung trend. Efter fem raka förluster blev det seger och tre värdefulla poäng.

– Extra skönt var det att hela laget bidrog, konstaterade Timrås assisterande tränare Claes Eriksson.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM