Hårt slag för krislaget – Pyörälä knäskadad

Foto: FOTO: SCANPIX
Pyörälä.
HOCKEY

Finland föll mot Ryssland (3–5) i LG Hockey Games.

Men största smällen drabbade Frölundas forward Mika Pyörälä.

– Han är knäskadad och borta från resten av turneringen, säger förbundskaptenen Jukka Jalonen.

Mika Pyöräla skadades redan i den första perioden efter en krock med en rysk spelare.

Smällen tog såpass allvarligt att Pyörälä tvingades lämna isen – och turneringen – för gott.

– Ja, det är bombsäkert. Han missar resten av turneringen. Det är en misstänkt ledbandsskada, säger Finlands förbundskapten Jukka Jalonen till Ilta-Sanomat.

Gjort 23 poäng

Hur allvarlig knäskadan är och hur länge Pyörälä tvingas vila är osäkert. Den 29-årige Frölunda-forwarden kommer att undersökas under fredagen.

Vill det sig illa kan det bli ännu ett tungt bakslag för elitseriens jumbo. Pyöräla har på 47 matcher gjort 23 poäng fördelade på 14 mål och nio assist.

Matchen då?

Ett par billiga mål

Ja, Ryssland var ett nummer för stort på hemmaisen i Moskva. Men laget fick också en del hjälp av Finlands målvakt Karri Rämö som släppte in ett par billiga mål.

Till det drog lejonen på sig åtta utvisningar som i praktiken avgjorde matchen. Ryssland 3–1 och 4–1 kom i power play. Finland gav matchen lite nerv efter två snabba reduceringar (Riku Hahl och Ossi Louhivaara) inom loppet av 32 sekunder i den tredje perioden.

I slutminuten tog Jukka Jalonen ut Rämö från kassen och satsade på en sjätte utespelare. Då satte Maksim Afinogenov 5–3 i tom bur.

ARTIKELN HANDLAR OM