Här tar de farväl

HOCKEY

”Det var ljust och kärleksfullt – ett fint minne av Stefan att ta med sig”

1 av 7

Ett sista farväl.

Ett hundratal av Stefan Livs närmaste vänner fick säga hej då till målvaktshjälten under begravningsgudstjänsten.

– Det var väldigt ljust och kärleksfullt. Ett fint minne av Stefan att ta med sig, säger hans agent Joakim Persson.

Foto: Familj och vänner tog i går farväl av Stefan Liv. ”Efteråt samlades vi igen och delade sorgen. Gudstjänsten var ett fint minne av Stefan att ta med sig”, säger agenten Joakim Persson.

Strax före klockan 14 i går eftermiddag samlades Stefan Livs familj och nära vänner för en begravningsgudstjänst i vackra Sofia Kyrka i Jönköping. Utanför vajade den svenska flaggan på halv stång, och många av de sörjande kramade om varandra med tårar i ögonen innan de gick in i kyrkan.

”Fantastiskt fint”

Samtidigt som Stefan Livs familj och hans närmaste fick ta ett känslosamt farväl där inne skingrades det bastanta molntäcket över Jönköping och solen lyste över kyrkan och begravningsgudstjänsten.

Bland hundratalet inbjudna fanns Stefans lagkompisar och vänner, som Johan Davidsson, Andreas Andersson, Per Ledin och Andreas Falk.

– Gudstjänsten var fantastiskt fin. Ljus och kärleksfull. Den speglade verkligen Stefan och hans personlighet, säger Joakim Persson.

Efter gudstjänsten bars kistan ut av sorgsna familjemedlemmar och vänner. Därefter gick Stefans fru Anna ut med barnen i varsin hand, innan resten av sällskapet kom efter. Tillsammans stod de sen tysta på kyrktrappan och såg på när bilen rullade iväg till jordfästningen.

”Fint minne”

– Det är blandade känslor naturligtvis. Efteråt fick vi samlas igen och dela sorgen med våra nära och kära, så det här blir som ett avslut. Gudstjänsten var ett fint minne av Stefan att ta med sig, säger Joakim Persson.