Brynäs IF

Anders Huss får sin tröja hissad

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

”Känns oerhört hedrande”

Foto: SCANPIX

Brynäs väljer att hylla Timrås materialförvaltare under matchen lagen emellan den 25 oktober.

Men då handlar det inte heller om vilken ”materialare” som helst.

Anders Huss, med 15 säsongen i Brynäs tröja, ska få sitt namn och nummer i taket.

Huss tröja fanns hissad i dåvarande Gavlerinken och hans nummer 26 är redan spärrat i Brynäs. Men efter bytet till Läkerol Arena har tröjan saknats i taket, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Gör Lundström sällskap

När 47-åringen den 25 oktober besöker sin gamla klubb med Timrå, där han numera har hand om materialet, ska Gävle-laget återställa ordningen. En vepa med Huss text och bild kommer då återigen att göra Tord Lundström, Håkan Wickberg, Lennart ”Tigern” Johansson, Lars-Göran Nilsson, Stefan ”Lill-prosten” Karlsson, Stig Salming och Wille Löfqvist sällskap i taket.

”Känns oerhört hedrande”

– Det känns så klart oerhört stort, och hedrande att få sitta uppe i taket på Läkerol Arena tillsammans med de namn som redan sitter där. Brynäs IF är en anrik förening så det känns både stort, och nervöst inför tisdagen, säger Anders Huss i ett pressmeddelande.

Huss gjorde 15 säsonger i Brynäs med två SM-guld, 1993 och 1999, som största framgångar. Totalt blev det 642 matcher och 403 poäng (205 mål och 198 assist) i klubben där Huss också var kapten.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF