Anders Huss får sin tröja hissad

HOCKEY

”Känns oerhört hedrande”

Brynäs väljer att hylla Timrås materialförvaltare under matchen lagen emellan den 25 oktober.

Men då handlar det inte heller om vilken ”materialare” som helst.

Anders Huss, med 15 säsongen i Brynäs tröja, ska få sitt namn och nummer i taket.

Huss tröja fanns hissad i dåvarande Gavlerinken och hans nummer 26 är redan spärrat i Brynäs. Men efter bytet till Läkerol Arena har tröjan saknats i taket, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Gör Lundström sällskap

När 47-åringen den 25 oktober besöker sin gamla klubb med Timrå, där han numera har hand om materialet, ska Gävle-laget återställa ordningen. En vepa med Huss text och bild kommer då återigen att göra Tord Lundström, Håkan Wickberg, Lennart ”Tigern” Johansson, Lars-Göran Nilsson, Stefan ”Lill-prosten” Karlsson, Stig Salming och Wille Löfqvist sällskap i taket.

”Känns oerhört hedrande”

– Det känns så klart oerhört stort, och hedrande att få sitta uppe i taket på Läkerol Arena tillsammans med de namn som redan sitter där. Brynäs IF är en anrik förening så det känns både stort, och nervöst inför tisdagen, säger Anders Huss i ett pressmeddelande.

Huss gjorde 15 säsonger i Brynäs med två SM-guld, 1993 och 1999, som största framgångar. Totalt blev det 642 matcher och 403 poäng (205 mål och 198 assist) i klubben där Huss också var kapten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF