Josefson bröt nyckelbenet

HOCKEY

Coachen: ”Oklart hur länge han blir borta”

LOS ANGELES. Inte nog med att New Jersey Devils tappade en ledning med en halv minut kvar och till slut fick stryk på straffar mot San Jose.

Svenske centern Jacob Josefson bröt ett nyckelben också.

– Det är oklart hur länge han blir borta, säger coachen Pete DeBoer.

Foto: Jacob Josefson for in i sargen efter en tackling och bröt nyckelbenet.

Det var under ett powerplay i slutet av första perioden 20-årige Jacob Josefson fick en hård tackling av San Jose-backen Dan Boyle, tappade balansen och for handlöst in sargen.

Han leddes av isen och återkom sedan inte mer i matchen och det var inte så konstigt, för tyvärr visade röntgenbilderna att han brutit ett nyckelben.

Det betyder att den lovande centern, som inlett säsongen utmärkt i superstjärnan Ilia Kovaltjuks kedja, lär bli borta ett tag.

– Det är dock oklart hur länge. Skador är tuffa, men alla måste hantera dem och den enes olycka är någon annans möjlighet. Det här blir ett test för djupet i vår trupp, säger coachen Pete DeBoer till Devils hemsida.

Föll trots Hedbergs storspel

Det hände alltså mer som inte var så kul för New Jersey-laget under natten. Först tappade de en 2-0-ledning i andra perioden. I tredje återtog de visserligen ledningen igen, efter en suverän passning från Mattias Tedenby till David Clarkson – bara för att ånyo tappa den när blott en halv minut återstod av ordinarie matchtid.

Sedan vann Sharks på straffar – något ingen annan lyckats med när Johan Hedberg vaktat buren åt Devils den här säsongen.

Han var dock utmärkt även i den här matchen och tog sammanlagt 38 skott.

– Sharks var väldigt hungriga, om det inte varit för Johan hade det kunnat bli riktigt stora siffror, säger Zach Parise till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL