”Såg inte vem det för förrän det var för sent”

HOCKEY

Här slåss Liv med 116-kilosbjässen

Sverige ledde med 5-0 när Evgeni Artyukhin rappade Stefan Liv över fingrarna.

Då brann det till för 30-åringen som, utan att tänka sig för, började slåss med den 195 centimeter långe och 116 kilo tunge NHL-busen.

– Det bara svartnade för ögonen. Tyvärr såg jag inte vem det var förrän det var för sent, säger Liv till Sportbladet.

Stefan Liv hade redan blockerat pucken när Evgeni Artyukhin drog till med klubban. Ingen av de svenska utespelarna reagerade och då brann det till för Liv.

”Slog mig på fingrarna”

30-åringen åkte fram till Artyukhin och drog till honom i ansiktet. Men det var kanske inte riktigt rätt spelare att börja tjafsa med.

– De var på mig hela matchen, jag vet inte vad de var ute efter. Han (Artyukhin) slog mig på fingrarna och jag var tvungen att försvara mig. Det bara svartnade för ögonen. Tyvärr såg jag inte vem det var förrän det var för sent.

Den 195 centimeter långe och 116 kilo tunge tidigare NHL-busen spelar numera i SKA St Petersburg och är vida känd för sitt humör. 27-åringen ligger ständigt i topp i utvisningsligorna och backade inte när Stefan Liv utmanade.

”Han var ruskigt stark”

Artyukhin drog Livs tröja över huvudet på svensken innan lagkamraterna särade på slagskämparna.

– Han var ruskigt starkt, det kändes rejält när han höll om mig, säger Liv och pekar på nacken.

Liv visades ut två minuter för rouging och Artyukhin fick i sin tur 2+2. Svensken skyller själv lite skämtsamt på de många NHL-målvakter som den senaste tiden varit inblandad i slagsmål.

Kanske att det undermedvetet har påverkat mig, haha. Nej, jag brukar inte hålla på med sånt där.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor