Fahlman tillbaka – efter timeouten

HOCKEY

”I samråd med familj och polis”

Efterspelet av rasistanklagelserna mot Lars ”Osten” Bergström blev för mycket.

Men efter mordhoten återvänder nu Jonas Fahlman till arbetet efter en kort tids timeout.

– Även om jag befarar att det kan vara för tidigt för mig att helt blåsa faran över, skriver Fahlman i Västerbottens Folkblad.

Foto: Jonas Fahlman Jonas Fahlman

Han beskrev dagarna efteråt som de värsta i hans liv – någonsin. Dagarna som följde efter att Jonas Fahlman skrivit om de påstådda rasistanklagelserna mot Luleå Hockeys Sportchef Lars ”Osten” Bergström.

– Folk hotar mig till livet och bedriver en medveten och riktad smutskastningskampanj mot min person, berättade Skellefteå-bevakaren till Sportbladet.

I onsdags valde VF-journalisten Fahlman att ta time out.

Tillbaka – efter samråd med polis

Men i dag berättar Fahlman att han är på väg hemåt efter en tids resande med familjen

– I samråd med övriga berörda parter – familj, polis och Västerbottens Folkblad som min huvudsakliga uppdragsgivare – har vi beslutat att jag från och med i morgon återgår i tjänst efter min time out, skriver han i sin blogg på Västerbottens Folkblad.

”Kommer strida hårt”

Fahlman flydde efter hoten från Luleåfansen och missade avgörandet av semifinalserien. Men nu ser han ändå fram emot att få hänga med på Skellefteås finalresa som börjar på tisdag.

– Även om jag befarar att det kan vara för tidigt för mig att helt blåsa faran över.

– Jag kommer hur som helst att bidra med allt vad jag kan för att bringa klarhet i allting, och jag kan också lova att jag alltid kommer att strida hårt för det fria ordet och rätten att jaga sanningen, skriver Fahlman i VF.

ARTIKELN HANDLAR OM