Miller bakom Buffalos skräll

HOCKEY

Svarade för 35-räddningar i segern mot Flyers

WASHINGTON. Det var Miller Time i Philadelphia i natt.

Ryan Miller höll nollan när Sabres, med ett enda mål, skrällde i första ronden mot Flyers.

– Jag klarade av att hålla mig lugn och fick samtidigt suverän hjälp av mina backar, säger Buffalo-stjärnan efter 1-0-segern.

Serien mellan fjolårsfinalisten Philadelphia och Buffalo slutade alltså  med en liten bomb.

Och det berodde i hög grad på Ryan Miller – superstjärnan som så sent som veckan innan slutspelsstarten satt skadad på läktaren och såg vikaren Jhonas Enroth ersätta.

Ett ivrigt, aggressivt hemmalag avlossade 35 skott mot honom, och såg samtidigt till att orsaka trafikstockning i hans målgård aftonen igenom, men ingenting gick.

– Jag hade bestämt för att behålla mitt lugn och min kyla, hur mycket som än hände runtomkring mig. Det lyckades jag med. Samtidigt fick jag suverän hjälp av backar som verkligen offrade sig hela tiden,  säger Miller till nhl.com.

Oväntad målskytt

Även Flyers tidvis ifrågasatte målvaktsrookie Sergej Bobrovsky var bra, men knappt sex minuter in i tredje perioden lyckades Patrick Kaleta trycka in en puck på honom – och det målet räckte alltså till seger.

Mer oväntad matchhjälte går knappt att tänka sig. Kaleta är känd som hårding och provokatör snarare än målskytt.

– Jag bara körde mot kassen och fick tag i en retur. Jag har varit skadad mycket under säsongen, så det känns väldigt bra att få bidra på ett så konstruktivt sätt, säger han.

För Flyers var förlusten i slutspelsöppningen förstås en missräkning – men inget slag som ett lag som i fjol vände 0-3-underläge i en klassisk serie mot Boston direkt deppar ihop över.

– Men vi kan mycket bättre än så här. Vi gjorde några bra saker ikväll och några bra saker räcker inte i slutspel, säger coachen Peter Laviolette.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL