Här åker 'Foppas' tröja upp i taket

HOCKEY

Pensionerades i Colorado

1 av 6

DENVER. Peter Forsberg drog ner ett jättejubel i natt när han avslöjade att det kan bli en ny Forsberg i Colorado Avalanche.

– Colorado är dåtid för mig nu och min flickvän Nicole är framtid. Men jag tänker behålla lägenheten här i Denver. För får vi en pojke i framtiden så kommer han att spela i en Colorado-tröja, sa Foppa i sitt bejublade tal.

Foppas tröja åkte upp i taket i Pepsi Center strax efter kllockan halv tre i natt svensk tid.

Något försenad.

Mest beroende på alla de jubel hans eget avskedstal orsakade.

En rörd Foppa fick själv ta ett litet uppehåll, då publiken skrek "Peter, Peter, Peter"  mitt under talet, trots att han redan efter kvällens första och största jubel inledde med att säga:

Känslosamt

– Ni får mig nästan att gråta här, men jag ska försöka att inte göra det den här gången. Det blev tillräckligt när jag pensionerade mig i februari.

Efteråt pratade Foppa om känslorna under ceremonin.

– Det var en otrolig kväll och en jag aldrig kommer att glömma. Och jag blev mest rörd när jag stod på läktaren inför min entré och såg alla höjdpunkter från karriären.

– När jag ser de bilderna, blir jag stolt över hur jag spelade. Med passion och energi. Varje kväll gav jag allt och efter varje match var tröjan genomblöt. Det är så jag vill att publiken ska minnas mig.

Kramade Zetterberg

Foppa inledde hyllningen med att ta alla Colorado-spelare i hand och överraskade sedan med att gå fram till Red Wings bås och krama om Henrik Zetterberg.

– Vi är gamla vänner, sa Foppa om "etikettsbrottet" att krama om en ur motståndarlaget.

– Och jag tyckte det var stort av honom att komma ut och titta.

Fler Red Wings-svenskar gärna hade varit det, men eftersom ceremonin enligt NHL-regler måste vara avklarad innan spelarna kommer ut på isen, så fick inte Detroitspelarna vara med på isen.

Närmaste familjen med

– Men jag hade gärna varit det den här gången, säger Detroits lagkapten Nicklas Lidström.

Foppa fick många frågor om sina framtidsplaner, då många gamla storstjärnor stannar och jobbar för sin gamla klubb. Som Joe Sakic gör i Avalanche.

– Men jag tänker stanna i Sverige. Även om det är mörkt och kallt, säger Foppa.

Foppa hade med sig närmaste familjen på isen.

Pappa Kent, mamma Gudrun, brorsan Roger och flickvännen Nicole Nordin.

Han tackade också två svenskar i sitt tal.

Mats Sundin och Markus Näslund.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL