Skräckscener efter vårdslös tackling

HOCKEY

Matchen avbröts i tio minuter

Gävle/STOCKHOLM. Jonas Berglund tacklades vårdslöst av Brynäs Simon Bertilsson och blev liggande orörlig.

En ambulans kördes in på isen och Luleå-spelaren fick föras akut till sjukhus.

– Jag är öm på sidan av huvudet, men annars känns det bra – speciellt med tanke på att det kunde ha gått värre, säger Berglund själv efter smällen.

Det var efter 14.29 minuter av den tredje perioden som det small otäckt i Läkerol Arena.

Pucken var på väg ur Luleås zon när Jonas Berglund lutade sig fram och sträckte sig efter den. Luleå-spelaren såg inte att Simon Bertilsson kom från vänster.

Brynäs-spelaren delade ut en vårdslös tackling på Berglund, som blev liggandes på isen.

– Jag minns att jag före tacklingen åkte ner för att hämta upp pucken och att när jag vände upp så var det någon som körde över mig. Jag var aldrig borta, men det är klart att jag var lite yr när jag låg där på isen. Men vår massör och Brynäs läkare var snabbt framme hos mig och sa åt mig att ligga still, så då gjorde jag det, säger Berglund i ett pressmeddelande.

Ambulans på isen

Matchen avbröts i tio minuter för att ge Berglund vård. En ambulans kördes in på isen och Berglund lades upp på en bår och fördes sedan till sjukhus.

Luleå-spelaren har fått en hjärnskakning och har ont i en axel. 

– Jag är öm på sidan av huvudet, men annars känns det bra – speciellt med tanke på att det kunde ha gått värre.

Bertilsson fick matchstraff och kommer att anmälas till disciplinnämnden.

– Vi måste jobba på att visa varandra respekt. Ser man att en kille inte är beredd behöver man inte gå all in. Då blir det skador till slut och det är inte bra för hockeyn, säger tränaren Thomas Berglund.

– Det är väldigt olyckligt. Berglund trillar lite framåt och Bertilsson hinner inte stoppa. Han kommer inte lite väl hög fart kanske, men det är väldigt olyckligt, säger Brynäs Jakob Silfverberg till SVT.

Mål i första bytet

Bortalaget fick med sig tre poäng från Läkerol Arena.

Matchens enda mål kom redan i det första bytet – efter 18 sekunders spel.

Chris Abbott hittade Damien Fleury med en hård diagonalpassning och Fleury slog till med ett direktskott.

– Jag missade faktiskt mitt skott lite, men det var ett fint pass från Chris. Det var bra en bra start för mig och laget, sa Fleury till Canal Plus i första pausen.

”Min bästa match”

Brynäs skapade en hel del chanser i den andra perioden, men Luleås målvakt Johan Gustafsson, 19, räddade samtliga tolv skott.

Även i slutminuterna hade Brynäs ett par vassa chanser, men Gustafsson höll tätt. Totalt motade han 31 skott från hemmalaget och höll nollan för andra gången den här säsongen.

– Det var skönt. Min bästa match för den här säsongen, sa Luleåkeepern till Canal Plus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF