”Det enda bra var att vi vann”

HOCKEY

Conny satte första baljan - men sågade egna laget

Dubble poängligasegraren och rubrikmakaren Conny Strömberg satte säsongens första mål i Örebros 3-1-seger mot Rögle.

Men trots vinsten sågade han egna laget.

– Vi kan så mycket bättre, säger stjärnan.

Store profilen Conny Strömberg brukar vara i händelsernas centrum när när det gäller Örebro och det var han också när Rögle besegrades med 3-1.

Dels genom att regissera vinsten, dels genom att såga egna laget.

”Vi var långsamma”

– Jag är inte nöjd alls med matchen, vi kan så mycket bättre och måste spela mycket bättre i fortsättningen. Vi var alldeles för långsamma i egen zon. Rögle saknade massor av spelare, så de kommer att lyfta sig också. Det enda som var bra var att vi vann, konstaterar veteranen för Viasat Hockey.

Trots sågningen av laget var Conny Strömberg en av matchens stora behållningar och snidaren, som vunnit poängligan i allsvenskan de två senaste åren, regisserade två av de tre hemmamålen.

Bland annat så satte han snyggt sin första balja för säsongen. Han läste sönder Kirill Starkovs passning i egen zon, snodde åt sig pucken och tråcklade därefter fri med Jonas Fransson läckert in 3-1.

”Vill alltid göra poäng”

– Jag har ju spelat några år och jag vet att man brukar söka en central passning i det läget och det gjorde han, säger Conny Strömberg om sin brytning och sitt första mål.

– Det var skönt att den satt. Jag skjuter lite för lite och passar lite för mycket, jag kanske borde besöka en skottpsykolog, skrattar han.

Tänker du mycket på poängen?

– Det är klart, jag vill alltid göra poäng, hjälpa laget och vara med i poängtoppen. Två poäng idag är helt okej, men vår kedja kunde ha satt några mål till.

Så var det: Strömberg, Henrik Löwdahl och Johan Wiklander levererade dubbla mål, men kunde snickrat ihop ett par till om inte Jonas Fransson storspelat i gästernas kasse.

ARTIKELN HANDLAR OM