Hyllad i debuten

HOCKEY

Erixon storspelade mot Kings – men nu kan backtalangen skickas till AHL

Debuten slutade med förlust.

Men Tim Erixons insats gav mersmak.

– Helt outstanding, hyllar NHL-legendaren Calle Johansson.

– Det kändes bra, säger han själv.

Trots det riskerar han att skickas till AHL direkt när Stockholmsvistelsen är över.

Foto: Succé Trots storspel och flera hyllningar ser det ut att bli AHL för Tim Erixon när Stockholmsvistelsen är över.

Tim Erixon, 20, blev blixtinkallad till Stockholm för gårdagens premiär. Men att han inom tio dagar gjort tre resor mellan New York och Europa, syntes inte mycket av – han imponerade och visade upp ett moget spel rakt igenom.

– Det kändes bra. Det var lite nervöst första bytena, men sen flöt det på. Jag börjar komma in i systemet hur de spelar så då behöver man inte tänka lika mycket – det flyter på, säger Erixon till Sportbladet.

”Fantastisk debut”

När Erixon var på väg till spelarbussen stannades han av Calle Johansson, numera expert på Viasat. Johansson berättade för Erixon hur imponerad han var, och utvecklar för Sportbladet:

– En fantastisk debut, inte ett misstag på hela matchen. Helt outstanding måste jag säga, säger Johansson.

– Att han går och levererar på det sätt han gör utan en tabbe på hela matchen – det är hur bra som helst. Han har rest hela tiden fram och tillbaka, han spelar sin debut, han gör det på sin hemmaplan, han gör det för New York Rangers – det är mycket som spelar in i det och jag tycker han gör det så jävla bra.

Anledningen att Erixon kallades in till laget är att stjärnbacken Marc Staal dras med en skada.

Klart med ny back

I torsdags gjorde dock Rangers klart med en ny back, Jeff Woywitka, som har anslutit till laget men inte kommer att spela något i Stockholm då han inte kommit in i lagets system ännu.

När Rangerscoachen John Tortorella på presskonferensen efter matchen fick frågan om Erixons insats var han sparsam.

– Han gjorde en del bra saker, men spelade mest mot deras tredje- och fjärdekedja. Jag vill vara försiktig i mina uttalanden gällande hans framtid då det handlar om en spelares utveckling. Så jag vet ärligt talat inte hur det blir, sa Tortorella.

Erixon riskerar att skickas tillbaka till AHL så fort laget återvänder till Nordamerika. Calle Johansson är övertygad att han stärkte sina aktier i går, men menar ändå att möjligheten finns.

– Det enda som kan få honom nedskickad är om ledningen vill att han ska få oerhört mycket speltid och lära sig de smårinkarna ännu mer, ännu snabbare. Men det är ingen degradering i så fall, det är inte för att han är sämre utan för att de vill få honom att spela 30 minuter per match.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL