Ö-vik blir Dö-vik vid förlust i kväll

HOCKEY

”Om Modo åker ur? Då blir det deprimerat...”

Foto: Uttåg eller återtåg? Det ligger ett enormt tryck på alla Modospelare i kväll. ”Lycka till och ge verkligen allt. Vissa säger att man ska vara desperat för att lyckas, om det stämmer så hoppas jag att ni är det”, säger Örnsköldsviks kommundirektör Bengt Westin.

Det är inte bara klubbens existens som sätts på spel i kväll.

Hela kommunen är beroende av att Modo klarar sig kvar i elitserien.

– Hockeyn är väldigt viktig här, säger Örnsköldsviks kommun-direktör Bengt Westin.

Örnsköldsvik är förknippat med hockey i allmänhet och Modo i synnerhet. Föreningen är nu den enda i staden som har lag i landets högsta serie. Klubbens damer tog sig i år till SM-semifinal medan herrarna i kväll spelar match mot Södertälje – med elitserieexistensen som insats.

– De har visat de senaste matcherna att de kan göra mål igen, så jag tycker det känns hoppfullt. Jag tror att Modo kommer att klara det, säger kommundirektören Bengt Westin.

Sätter Ö-vik på kartan

Hur viktiga är Modo för bygden?

– De är väldigt viktiga. Hockeylaget hjälper till att sätta Örnsköldsvik på kartan. Och när det går bra för Modo så mår vi riktigt bra och när de inte går så bra så mår vi sämre.

Hur har ni då mått i vinter?

– Det har varit upp och ner. Det såg väldigt bra ut ett tag, men tyvärr så blev det kvalserien. Fast nu har man skapat läget att avgöra själv.

Betyder de något ekonomiskt för staden?

– De betyder mycket för näringsställen och restauranger. Det är en familje- och kompisträff inför varje match, så klart att det skulle påverka Ö-vik väldigt mycket om inte Modo skulle vara kvar.

”Skulle inte vara bra”

Vad skulle hända om de åker ur?

– Det skulle naturligtvis inte vara bra. Det är klart att det blir deprimerat då.

Bengt Westin kommer själv att se dramat och skickar en hälsning till laget:

”Lycka till”

– Lycka till och ge verkligen allt. Vissa säger att man ska vara desperat för att lyckas, om det stämmer så hoppas jag att ni är det.