Tung omgång för spelledigt Rangers

HOCKEY

NEW YORK. Dom spelade inte – ändå var New York Rangers nattens stora förlorare.

Nästan allt gick emot Henrik Lundqvist & co ute i NHL-arenorna.

Värst: Carolina lyckades slå New York Islanders med 4–2 och har nu bara en poäng upp till Blåskjortorna på åttondeplats.

– Vi får bra träning inför slutspelet, konstaterar Hurricanes-stjärnan Erik Cole.

Foto: Eric Cole jublar efter en fullträff mot Islanders.

Det grimaserades sannolikt svårt på de hotellrum i Philadelphia där New York Rangers spelare och ledare i natt inväntade söndagens matiné mot Philadelphia Flyers.

För plötsligt ställdes konsekvenserna av veckans två blytunga förluster, mot Buffalo och Islanders, i blixtljus.

Till att börja vann alltså värsta rivalen Carolina över New York Islanders. De låg under med 2–1 efter två perioder, men gjorde en heroisk insats i slutakten och vann till sist med 4–2.

– Såna här matcher är bra träning inför vad som väntar i slutspelet, säger Erik Cole till nhl.com

Toronto knappar in

Det låter som om de redan vore klart att Hurricanes ska vara med i playoff – och om de slår Buffalo idag samtidigt som Rangers förlorar mot Philadelphia har de i alla fall ödet i egna händer.

Även Montreal, på sjätteplats med två poängs marginal till Rangers innan nattens omgång, vann sin mot New Jersey, med 3-1, och hävde sig därmed i praktiken ur streckstriden. Toronto gjorde tvärtom med sin 4-2-seger över Ottawa; de hävde sig in i streckstriden på allvar. De ligger på tiondeplats, med blott tre poäng upp till Rangers – men också med en match mer spelad.

– Ja, vi har minskat gapet till Rangers. Det ska bli intressant att se vad som händer nu, säger coachen Ron Wilson till nhl.com.

Enroth stod igen

Det enda lilla glädjeämnet i de där hotellrummen i Philly skänktes av Washington, som såg till att Buffalo bara fick en poäng i Verizon Center. Sabres, nu en poäng före New York-laget, hade ledningen med 4–3 med några minuter kvar av ordinarie matchtid, men Jason Arnott kvitterade i ett sent powerplay och sedan avgjorde en glatt dansande Alex Ovetjkin 03.19 in i övertidsperioden.

Jhonas Enroth fick för övrigt åter chansen i Buffalo kasse och tog 30 av 35 skott.

För det hårt pressade Rangers gäller nu ovillkorligen vinst mot Flyers i eftermiddag.

Annars kan både slutspelsplats och möjlighet att påverka det egna ödet ha gått förlorat innan helgen är över.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL