Ödesmatch – då petas Honken

HOCKEY

Frölunda byter målvakt

Senast blev han utbytt – nu är Johan Holmqvist bänkad.

När Frölunda i morgon möter HV71 får Joakim Lundström förtroendet.

– Vi krigar om rätt viktiga poäng nu och eftersom Jocke gjorde det jäkligt bra mot Djurgården så känns det rätt att han får förtroendet, säger assisterande tränaren Stephan Lundh till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Joakim Lundström – i kväll får han stå.

Johan Holmqvist hade ingen rolig match när Frölunda förlorade med 1–5 mot Djurgården i måndags.

Matchen stod och vägde vid ställningen 1–1 i mitten på andra perioden – då släppte "Honken" in fyra mål på fem minuter och blev utbytt till förmån för Joakim Lundström.

Tung förlust

Lundström spikade igen kassen och matchen slutade 5–1 till Djurgården – en tung förlust för ett Frölunda i stort poängbehov.

Lika viktig är morgondagens bortamatch mot HV71. Efter måndagens förlust är Göteborgslaget på kvalserieplats, fyra poäng bakom slutspelsstrecket – och varenda poäng är guld värda om laget ska undvika kvalserien.

Då byter laget målvakt. Lundström får nu chansen från start medan "Honken" vaktar båsdörren.

Fortfarande skadetätt

– Jocke gjorde det bra andra halvan mot Djurgården. Honken var också bra men fick inte jättemycket hjälp. Första perioden gör han en hel del bra aktioner, sen är det en del tuffa mål som inte är hans fel att han släpper in, säger Stephan Lundh.

I övrigt ställer Frölunda upp med samma lag som man mönstrade mot Djurgården. Dragan Umicevic, Riku Hahl, Mika Pyörälä och Pavel Skrbek är fortfarande på skadelistan inför det tuffa mötet.

– Det gäller att vi är bättre i spelet framför mål, HV är ett starkt lag och har många som är duktiga framför mål. Det har varit så i många matcher, och extremt mot Djurgården, att de vann spelet framför kassen, säger Lundh.

ARTIKELN HANDLAR OM