Slutspel ger Melin storbonus

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Succétränaren: Inte viktigt för mig

Nytänd Frölundas Michael Holmqvist, här i kamp med Djurgårdens Jiri Marusak, gjorde mål i går och har fått en nytändning som center.
Nytänd Frölundas Michael Holmqvist, här i kamp med Djurgårdens Jiri Marusak, gjorde mål i går och har fått en nytändning som center.

Tränaren Roger Melin har en hemlig bonusklausul med Frölunda. Men enligt honom själv är den är ingen anledning till framgångarna.

– För en del spelare är bonus nog viktigt, men inte för mig, säger Roger Melin.

Sex matcher och bara en förlust – Roger Melin och Frölundas facit sedan tränarbytet i Frölunda.

Med det resultatet är Frölunda det formstarkaste laget i elitserien med Modo.

I går mot Djurgården spelade Frölunda Melin-hockey där rollfördelningen var tydlig och samtliga i laget kände sig delaktiga.

Matchavgörande blev Michael Holmqvists

0–2 där den före detta djurgårdaren slängde sig fram och stötte in målet. Att konstmålet kom i boxplay gjorde inte saken sämre.

Spelade smartare

Sett till hela matchen var Frölunda det smartare laget och nyttjade målchanserna bestämt och bra.

Ännu en seger för Melin.

Sportbladet kan avslöja att han har en hemlig bonusklausul med Frölunda. Samma förmån hade han i Färjestad. Går Frölunda till slutspel får han en extra ersättning från Frölunda. Ett tack från arbetsgivaren för att Frölunda inte har råd att missa ett slutspel för andra året i följd.

Melin är förtegen om bonusen och menar att ingen annan än han och Frölunda har något att göra med vad som står i hans kontrakt.

– Jag tycker att man ska ha en regelrätt lön som är ok och som klubben tycker att man är värd. Sedan ska det vara lön i förhållande till prestation. Och för min egen del gör jag inte ett bättre jobb eller blir extra motiverad av bonus, säger Roger Melin.

”Drivs av framgång”

Han hävdar att det inte är lönen eller bonusen som driver honom.

– Man drivs av framgången. Lusten av att vinna är en speciell känsla och det blir som ett missbruk. Det är den känslan man vill nå varje kväll och det är så underbart att gå in i omklädningsrum efter en seger, säger Roger Melin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN