Straffet för stämplingen: 30 matcher

HOCKEY

Rekordlång avstängning för NHL-busen Chris Simon

Priset för Chris Simons ”stämpling” på Jarkko Ruutu:

30 matchers avstängning – NHL-historiens allra längsta straff.

– Som vi meddelade i måndags så kommer Chris att få hjälp med terapi, säger New York Islanders general manager Garth Snow.

Foto: Stämpling Islandersspelaren Chris Simon är på väg in i avbytarbåset, men plötsligt så stannar han upp och stampar med skridskon på Pittsburghs Jarkku Ruutu som står på knä bakom domarna. Ruutu faller till marken och vrider sig i plågor.

Bilderna på överfallet mot Pittsburghs Jarkko Ruutu i mötet i lördags – där Chris Simon stämplade den liggande spelaren över foten med sin skridsko – har varit det stora samtalsämnet runt om i NHL och i dag kom domen.

Simon ”slår” sitt eget NHL-rekord på 25 matcher och stängs av i 30 matcher.

– Turligt nog så skadade sig inte Mr. Ruutu allvarligt, men att medvetet sparka på en motståndare med en blottad skena – särskilt när motståndaren befinner sig i en sårbar position – är och har alltid varit ett oacceptabelt inslag inom hockeyn, säger Colin Campbell i NHL:s disciplinkommitté.

Straffet kommer tätt efter att New York Islanders-forwarden avtjänat sin avstängning på 25 matcher från ifjol och är sedan i måndags redan avstängd av klubben.

– Det Chris Simon gjorde i lördags reflekterar inte vad New York Islanders står för. Det var vårdslöst och kunde ha slutat väldigt illa, säger klubbens ägare Charles Wang.

Islanders försöker nu hjälpa 35-åringen för att få bukt på sitt humör.

– Ända sedan i lördags så har New York Islanders fokus legat på personen Chris Simon, inte hockeyspelaren Chris Simon, säger Garth Snow.

– För Chris måste det handla om att ta hand om sig själv, och att hockeyn kommer i andra hand.

Tätt efter domen var Simon själv ångerfull.

– Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde. Det bästa för mig är att jag är borta från klubben under en tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL