Alfredsson efter NHL-premiären i Sverige: ”En upplevelse”

Publicerad:
Uppdaterad:
++++ Sportbladets krönikör Lasse Anrell var inte alltför imponerad av NHL-premiären mellan Daniel Alfredssons Ottawa och Sidney Crosbys Pittsburgh. Showen i Globen får fyra svaga plus i betyg, tycker Anrell.
Foto: Foto: LASSE ALLARD
++++ Sportbladets krönikör Lasse Anrell var inte alltför imponerad av NHL-premiären mellan Daniel Alfredssons Ottawa och Sidney Crosbys Pittsburgh. Showen i Globen får fyra svaga plus i betyg, tycker Anrell.

Ottawas Daniel Alfredsson lämnade NHL-premiären i Globen som en förlorare.

Med sig hade han ett minne för livet.

– Det kändes väldigt speciellt att kliva in på isen. En upplevelse, säger han.

Det blev inga poäng för Ottawas svenske lagkapten, men han hade mest istid av alla forwards i matchen – drygt 25 minuter – och gjorde ett hästjobb.

Inte minst i box play.

– I och med att vi hade så många utvisningar blev matchen sönderryckt. Det blev mycket försvar för min del. Okej, jag hade fyra-fem chanser och borde nog ha satt någon, säger Daniel Alfredsson.

”Det är skoj”

Han är numera historisk – som den förste svensk att spela en NHL-match hemma i Sverige.

– Hela veckan har varit fantastisk. Att få komma hit med laget och visa upp landet ... Det är skoj, säger Daniel Alfredsson.

Och fortsätter:

– Innan matchen kändes det verkligen speciellt. Jag har ju spelat i Globen med både landslaget och Frölunda, men med Ottawa ... Men när pucken väl släpptes var det ungefär som vanligt.

Konstiga studsar

Daniel Alfredsson är stolt över den svenska inramningen av premiären, men konstaterar att isen i Globen lämnar en del övrigt att önska.

– Den var sådär och vi får ta ett snack med vaktmästaren till nästa match (returen spelas i dag). Pucken hoppade lite konstigt, tycker jag.

Många i Globen satt med Ottawas hemmatröja på och Daniel

Alfredsson hyllades stort under presentationen.

– Men eftersom det är två lag, som inte har någon riktig anknytning hit, blir det inte riktigt som en hemmamatch. Publiken jublar över mål och fina dragningar, oavsett lag.

Redan i kväll kan Ottawa få revansch på Pittsburgh – då krävs nog lite mer skärpa i avslutningarna och bättre målvaktsspel.

– Kanske ska vi spela lite enklare för att vinna, säger Daniel Alfredsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN