Redden räddade Ottawa

HOCKEY

Alfredsson: Vi tror fortfarande att vi kan vinna matchserien

Tre Kronor får vänta på ett VM-besked från Daniel Alfredsson.

I natt reducerade Ottawa till 1-3 i matcher mot Buffalo.

Wade Redden satte det avgörande 2-1-målet i den sista perioden, assisterad av Alfredsson.

– Vi tror fortfarande att vi kan vinna den här matchserien, säger "Alfie".

Foto: SEGERMÅLET Daniel Alfredsson och Wade Redden jublar efter nattens segermål mot Buffalo som håller liv i matchserien.

Ottawas stjärnmålvakt Dominik Hasek skulle gjort comeback i natt, men tjecken tackade nej i sista stund och rookien Ray Emery fick fortsätta mellan stolparna.

Emery har haft det tungt på slutet och fått utstå mycket kritik - men i natt tog 23-åringen revansch.

"Inte nöjd"

– Jag har inte varit alls nöjd med mittt spel och kände att jag var skyldig killarna i laget det här, säger Emery som stoppade 29 skott och var den store hjälten tillsammans med segerskytten Wade Redden.

Ottawas 2-1 kom i powerplay, 2.52 in i den tredje perioden. Redden fick pucken av Daniel Alfredsson och avlossade ett skott som gick via svenske Buffalo-backen Henrik Tallinders klubba och in bakom Ryan Miller i hemmakassen.

Målet räddade Ottawa kvar i Stanley Cup-slutspelet, och nu tror lagkaptenen Daniel Alfredsson på en mirakelvändning.

Till Riga?

– Vi tror fortfarande att vi kan vinna den här matchserien. Nu är vi ett steg närmare, säger Alfredsson kan bli aktuell för VM-spel i Riga om Ottawa åker ur i någon av de kommande matcherna.

Bengt-Åke Gustafsson har sagt att han vill ha Alfredsson på plats i Riga senast innan kvartsfinalen om det ens ska bli aktuellt.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL