13 - rena lyckan för Frölunda

HOCKEY

"Målet handlade mest om tur"

Foto: GLÄDJERUS 13 sekunder av förlängningen var allt Frölundas matchvinnare Niklas Andersson och Tomi Kallio behövde - sedan var matchen mot Mora avgjord.

MORA

Siffran 13 - ett lyckotal för Frölunda.

Segern mot Mora i den 13:e omgången kom 13 sekunder in på övertid.

- 3-2-målet handlade mest om tur, tyckte Niklas Andersson, som grävde fram pucken till Tomi Kallio.

Det var ännu en dag på jobbet för firma Kallio-Andersson.

Tomi var inblandad i samtliga tre mål, Andersson spelade fram till två av dem. Det sista blev förstås det viktigaste.

Från läktarplats tycktes det som om Moras back Peter Smrek tappade kontrollen över pucken sedan han lurats av en fräckis från Andersson.

- Jag försökte stressa Morabacken nere i sarghörnet och fick klubban först på pucken. Sedan försökte jag vara kall och vänta in Tomi. Avslutet var som vanligt bra från hans sida.

- Inget speciellt trick från min sida, det kändes som ren tur att jag lyckades i det momentet, fortsatte Andersson ödmjukt.

Salo räddade Frölunda

Frölunda hade det jobbigare än väntat med Mora. Inte ens två psykologiska mål i slutminuterna av första och andra perioden gjorde att det vägde över till elitseriens ledarlag. Faktum är att målvakten Tommy Salo räddade laget vid flera tillfällen i tredje perioden.

- Mora är enormt underskattat, speciellt av media. Jag vet vad som krävs för att vinna här uppe och jag är jättenöjd med två poäng, sa Frölundatränaren Stefan "Lillis" Lundh.

Sin förstafemma - med Kallio, Jonas Johnson och Andersson, framför backarna Tom Koivisto och Ronnie Sundin - berömde han naturligtvis.

- Det känns tryggt med spelare av den kalibern. Den jobbar hårt samtidigt som de har spetskompetens.

Superduon som sänkte Mora

Pelle Marklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM