Tommy Salo: Jag fortsätter gärna

HOCKEY

GÖTEBORG

Nu har Tommy Salo hittat slutspelsformen.

Och han öppnar nu för en fortsättning nästa år.

- Avslutar vi säsongen bra och allt känns okej så fortsätter jag gärna, säger Salo.

Foto: Salo bäddade för Frölundas seger.

Han var strålande mot HV 71 senast och i går visade Salo att slutspelsformen är på väg. Han spelade med självförtroende och var den som skiljde Frölunda och Södertälje åt.

- Han har uppfyllt alla våra förväntningar och vi kommer att vara rädda om Tommy i någon form, förklarar Mats Ahdrian, Frölundas klubbdirektör.

Ett bra slutspel bäddar för att Salo fortsätter ett tag till. Men den dagen han väljer att sluta vet han vad han ska göra.

- Tanken är väl att hålla på med hästar, säger Salo.

Att han kan trav visade han när han prickade in lagets V 75:a i går. Det gav drygt tio tusen att dela på.

- Det börjar kännas bra igen efter skadorna, förklarar Salo.

Liten svacka

Han var borta med ljumskproblem i två olika omgångar och kom lite ur rytmen. Efter skadorna kom han in i en tyngre period och vilade ett par matcher.

- Det kom en liten svacka och jag tog en timeout, tränade hårt och fick ny tändvätska. Det kan vara bra för att bryta en trend, förklarar Salo.

Nu har plötsligt kampen om seriesegern blivit lite mer påtaglig. Frölunda har bara sex poäng upp till HV 71 och möter dessutom laget i näst sista omgången.

- Det vore kul om det blev lite fajt om seriesegern in i det sista, säger Salo.

Frilägen

Matchen i går blev ett nytt bevis på att Salo fortfarande håller hög klass när han känner sig fit. Han räddade ett par rena frilägen och var snabb över på fler sidledsförflyttningar. Stephan Lundh var nöjd med vad han såg.

- Vi räddades stundtals av Salo i dag, säger han.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM