Stannar - för 12 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

HV lockade Davidsson med drömkontrakt

Johan Davidsson stannar i HV71.

Sportbladet kan avslöja landslagsstjärnans nya drömlön: cirka 12 miljoner kronor.  

- Jag är verkligen jätte-nöjd, säger landslagsstjärnan.

skäl att jubla Flera klubbar jagade Johan Davidsson, men HV:s lagkapten blir sin moderklubb trogen - med ett kontrakt värt 12 miljoner kronor.
Foto: MICKE SOLEBRIS
skäl att jubla Flera klubbar jagade Johan Davidsson, men HV:s lagkapten blir sin moderklubb trogen - med ett kontrakt värt 12 miljoner kronor.

Säsongen som regerande mästare slutade i fiasko för HV71. Det blev inte ens slutspel. Men klubben satsar stenhårt på en snabb comeback i den absoluta toppen.

Den första pusselbiten är redan lagd: lagkaptenen Johan Davidsson skrev i går på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över de kommande fem åren.

- Jag är väldigt glad för att HV71 gett mig möjligheten att stanna kvar här hemma, säger Johan Davidsson.

29-åringen, som var en av elitseriens främsta i fjol och som vann den interna poängligan överlägset i år, har varit ett hett byte för en lång rad klubbar då hans kontrakt går ut efter den här säsongen.

- Jag har haft erbjudanden från Schweiz, Finland och även svenska klubbar, säger Johan Davidsson.

Valde sin modersklubb

Men han valde sin moderklubb - igen.

- Jag är verkligen jättenöjd. Jag har gått och funderat mycket de senaste dagarna. Men det känns rätt, i magen och i hjärtat. Den sociala tryggheten vägde tyngre än pengarna, säger han.

Nu innebär inte kontraktet med HV71 att landslagsstjärnan går lottlös.

Tvärtom.

Johan Davidsson kan ha skrivit på ett av dom fetaste hockeykontrakten någonsin i elitserien. Enligt uppgifter till Sportbladet hade han i det gamla kontraktet 250 000 kronor i månaden. I det nya är månadslönen något lägre, men å andra sidan sträcker det sig över fem år.

Lockade med nytt hem

Det innebär totalt mellan 10 och 12 miljoner kronor för Johan Davidsson.

- Jag kan inte kommentera några siffror, säger han.

Sportbladet berättade redan för två veckor sedan om hur HV71 skulle få lagets viktigaste spelare att stanna i Jönköping. Klubben lockade med nytt boende, jobbmöjligheter efter hockeykarriären och en rejält tilltagen lön.

I går nappade Johan Davidsson på erbjudandet - och HV-fansen fick äntligen något att jubla över den här säsongen.

Stefan Persson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN