”Det känns lika illa som i går”

HOCKEY

Forsberg vädjar till Bengt-Åke: ”Ge mig två dagar till innan du bestämmer dig”

PHILADELPHIA

Klockan 10.19 lokal tid gled han ut på isen i Flyers Skatezone.

Efter 35 minuters lättare träning pratade Peter Forsberg, 33, om ljumsken som hela hockey-Sverige snackar om.

–  Det känns ungefär lika illa som i går i ljumsken. Jag vill verkligen spela OS och hoppas att Bengt-Åke (Gustafsson, förbundskaptenen) ger mig två dagar till innan han bestämmer sig, säger Foppa till sportbladet.se.

Foto: OS ELLER INTE? Peter Forsberg var med på Flyers matchvärmning i morse, lokal tid. Efter träningen KAN det komma ett besked om svenskens OS-start.

Sportbladet var på plats i Philadelphia när Peter Forsberg skrinnade ut på isen i morse, 10.19 lokal tid och sex timmar senare svensk tid.

Brian Savage var först ut på isen och som Flyers spelare nummer två kom Peter Forsberg ut. Han åkte ett par varv runt isen och kände sig försiktigt för. Han deltog mest lekfullt i träningen, sköt några skott – men tog sig också ett par gånger på den skadade vänstra ljumsken.

Efter matchvärmningen, Flyers möter Islanders hemma i natt, talade Sportbladet med den skadade svensken – och det var en ganska deppig Peter Forsberg som snackade.

– Det känns ungefär som i går, jag har fortfarande ont i ljumsken. Jag ska ringa Bengt-Åke (Gustafsson) i kväll och snacka med honom.

Hur länge kan du vänta, ”Bengan”?

Han vädjar också till Tre Kronors förbundskapten om mer tid.

– Jag hoppas han kan ge mig ett par dagar till så jag kan lämna ett definitivt besked framåt helgen. Det är upp till honom.

– Jag vill väldigt gärna spela ett OS till, det är sista chansen för mig att göra en storturnering med ”Sudden” och grabbarna.

Foppa slog ju upp skadan i ljumsken på träningen i går och Tre Kronor-ledningen, och hela det hockeytokiga svenska folket, väntar nu på beskedet.

Kan Sverige störste stjärna spela i OS?

Svaret på frågan är kanske hur länge kan Bengt-Åke Gustafsson kan vänta?

Tre Kronor spelar sin första match i OS onsdag 15 februari (11.30 mot Kazakstan).

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL