Timrå-talangen hockeyallsvenskans bästa junior

Foto: Cmore Sport
HOCKEY

Tidigare har priset gått till spelare som NHL-stjärnorna Filip Forsberg William Karlsson.

I dag delades guldgallret 2018 ut till Timrås Jacob Olofsson.

– Det känns jättestort att vinna det här, säger han i C More.

Timrås Jacob Olofsson är hockeyallsvenskans främsta junior 2018.

18-åringen fick ta emot guldgallret under onsdagen och har den här säsongen svarat för 21 poäng på 43 matcher hos seriesegraren.

”Jacob Olofsson har precis fyllt 18 år men spelar redan som en fullfjädrad veteran i Timrå. Med ett klokt, moget och balanserat spel har han vuxit ut till en tvåvägscenter av hög allsvensk klass redan som junior. Jacob får stort förtroende i alla spelformer, används flitigt i tekningscirkeln i både offensiva och defensiva situationer och producerar dessutom poäng. Alla dessa egenskaper och prestationer gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2018.”, lyder motivationen.

Andra året i rad

Guldgallret är det pris som tilldelas hockeyallsvenskans främsta junior (20 år eller yngre) och det är andra året i rad som en Timråspelare får ta emot priset. I fjol var det Jonathan Dahlén.

– Det känns jättestort att vinna det här, säger han själv.

Övriga nominerade var Timrålagkamraten Filip Hållander, Almtunas Gustav Lindström, Modos Jesper Sellgren och Oskarshamns Martin Fehérváry.

Priset delas ut av C More tillsammans med ligan och vinstsumman är 100 000 kr som tillfaller vinnande juniors klubb och dess ungdomssektion.

ARTIKELN HANDLAR OM