Succésvensken närmar sig milstolpe

HOCKEY

NEW YORK. William Karlsson ångar vidare mot milstolpen 40 mål.

Han prickade in nummer 36 när Vegas i natt tog en tung skalp borta mot Philadelphia .

– Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger sensationsmannen från Märsta när vi når honom efter 3-2-segern

Det var i ett powerplay sex minuter in i tredje perioden i Golden Knights bortamöte med Philadelphia Sveriges nye målkung högg till för 36:e gången.

– Det var inte precis något av de svårare mål jag gjort, men det var ett tag sedan jag gjorde några alls så det kändes fint att få sätta dit pucken, säger han när vi talar med honom efteråt.

1 av 3 | Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Med den fullträffen är ”Wild Bill” delad nia på alla tider-listan över de som gjort mål för under ett expansionslags premiärsäsong – och samtidigt närmar han sig, som förste svensk sedan Daniel Sedin säsongen 2010-2011, milstolpen 40 mål.

Fast den siffran vill han inte tänka på ännu.

”Jäkligt starkt av oss”

– Nä, he he, så långt tänker jag inte. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se.

Segern i natt var Golden Knights tredje raka och med den säkrade de nog i praktiken topplaceringen i Pacific-divisionen.

– Jäkligt starkt av oss att slå Flyers, jag tycker det var en av våra bästa bortamatcher på hela säsongen, säger William.

– Det var också den perfekta avslutningen på en roadtrip som pågått i nästan två veckor. Nu ska det bli skönt att komma hem igen. Det är roligt att vara på ”roaden” men hemma är hemma.

Det här är NHL Original Six 00:20

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM