Frölundamålvakt skadad i segermatch

HOCKEY

GÖTEBORG. Stark seger för Frölunda.

Men otäck skada på målvakten Johan Mattsson.

– Han är hårt lindad nu och ska undersökas i morgon, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Frölunda kämpar vidare med sikte på andraplatsen och slog Växjö med 2–1.

Det satt hårt inne, men en stark förstaperiod räckte mot Växjö.

Men skadan på Johan Mattsson kan göra att klubben tvingas gå in i slutspelet med bara en a-lagsmålvakt. Frölundamålvakten fick Växjöspelaren Erik Josefsson över sig och knät såg ut att vika sig när Josefsson landade på hans lår. Efteråt var Mattsson inte i stånd att prata med media. Roger Rönnberg lämnade i stället en skaderapport.

– Han är inte undersökt ännu, så jag vill inte föregå något. Men han är hårt lindad nu, säger Frölundatränaren, som som vanligt i inte ville ge några närmare detaljer om skadeläget.

Hårt lindad, runt knät?

– Hela kroppen.

Johan Gustafsson fick hoppa in och släppte bara ett mål förbi sig under resten av matchen.

– Det är väl aldrig helt optimalt att hoppa in så där, det är aldrig kul när en keeper blir skadad och måste utgå. Jag såg väl snabbt att det inte såg speciellt bra ut, det var bara att göra sig i ordning och köra, säger han.

De båda målvakterna har fått likartad speltid under säsongen, men nu på slutet har ”JG” alltmer klivit fram som förstemålvakt till slutspelet. Vill det sig illa kan han i princip nu bli ende målvakt i slutspelet, då tredjemålvakten Arvid Söderblom har ytterst begränsad erfarenhet av SHL-spel.

– Jag är van att spela matcher och har spelat mycket på slutet. Så det blir inget annorlunda för mig egentligen. Men vi får se vad diagnosen blir, får man en kille över sig sådär så kan det smälla illa. Men vi får hoppas att det är så milt som möjligt, förhoppningsvis kan Mattsson vara tillbaka till slutspelet.

Roger Rönnberg valde att se positivt på situationen, och drog paralleler till guldåret 2015/16 då klubben hamnade i en liknande situation.

– Det är bra att ”JG” får hoppa in och testa så här i en match. Det var jättebra, det visar att han klarar av det. Det var en liknande situation då vi vann guld, där Lasse (Johansson) blev skadad och ”JG” fick kliva in. Så det är bra att han får testa nu igen. I kväll vinner han ytterligare en match för oss.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mattsson fick hjälpas av isen.
SHL-lagen med bäst publiksnitt i grundserien 00:19