Utslagna – nu kan de spela VM

avPer Bjurman

HOCKEY

PITTSBURGH. De senaste två årens mästare är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet.

Nu är frågan om Patric Hörnqvist och Carl Hagelin kommer till VM.

– Jag har inte funderat på det ännu. Lämnar besked om några dagar, säger Hörnqvist till Sportbladet.

Inget varar för evigt – inte ens den drömlika mästar-streak Pittsburgh Penguins inledde våren 2016.

Den tog slut när Washington-centern Evgeni Kuznetsov i natt avgjorde sjätte matchen i andra omgången i PPG Paints på övertid.

– Den här gruppen har inte fått smaka på riktigt nederlag på länge och just nu är vi väldigt besvikna, men i längden kan det vara nyttigt för oss. Vi blir bättre som människor och hockeyspelare av detta, säger coachen Mike Sullivan.

I teorin är dubbla mästarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin i och med nattens förlust tillgängliga för VM, men hur det blir med det får vi se.

– Jag vet inte. Jag har inte funderat på det ännu och lämnar besked i dagarna, säger Hörnqvist när vi talar med honom efter den svidande förlusten.

Precis fått barn

Man ska dock veta följande:

Hagelin blev för bara en vecka sedan pappa för första gången och Hörnqvist strax dessförinnan för andra gången. Båda har dessutom varit skadade under slutspelet – ”Hagge” återkom till exempel alldeles nyligen efter misstänkt hjärnskakning och demolerad käke – och spelat extremt mycket hockey senaste två-tre åren.

Så vila framstår nog som ganska lockande för de två herrarna.

Däremot ryktades det i natt Sidney Crosby – ofta kallad världens bäste – kan vara lite sugen på att åka till Danmark för spela med arvtagaren Connor McDavid i Kanadas lag.
Det skulle onekligen skänka ny glans åt hela turneringen…

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM