Gozzi om Oscar Steen: Blir förbannad

Foto: JOHANNA LUNDBERG, BILDBYRÅN
Oscar Steen.
HOCKEY

Oscar Steen bröt kontraktet med AIK – enligt klubben ’för att han inte kände glädje’.

Att han strax därefter presenterades för Modo får sportchefen Anders Gozzi att ilskna.

– Jag blir förbannad på sättet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON, BILDBYRÅN
Anders Gozzi.

Oscar Steen har valt att bryta sitt kontrakt med AIK Hockey med anledning av att han inte längre känner tillfredsställelse och glädje att spela just nu”, meddelade AIK i ett pressmeddelande i dag.

Steen petades från matchen mot Tingsryd i går och enligt sportchefen Anders Gozzi berättade 34-åringen i dag att han ville bryta sitt kontrakt efter som han inte kände någon glädje för tillfället.

”Var klara med varandra”

– För oss var det ok, vi vill inte ha en omotiverad spelare och vi kände att vi hade yngre spelare och talang i leden som vi vill släppa fram. Vi var klara med varandra och hans motivering till varför han vill sluta har vi ju alla läst, säger Gozzi till Sportbladet.

Det var det som hände timmarna senare som fick sportchefen att ilskna till. 34-åringen presenterades då nämligen från rivalen Modo, som han spelat i tidigare.

– Jag blir förbannad på sättet. Klart att han redan pratat med Modo och han har inte varit ärlig. Jag har aldrig varit med om något liknande och det är lite konstigt efter att man inte fått spela en match.

Stoppas från spel

Gozzi har inte pratat med varken Modo eller Steen efter den oväntade övergången.

– Nej, det har jag inte. Och kommer inte göra det. Vi har faktiskt redan skrivit in i kontraktet att han inte får vara med när AIK möter Modo nästa gång. Kanske lite synd, hade blivit bra tändvätska för spelarna i AIK.

Steen har spelat 250 matcher för AIK under två sejourer. I en kommentar till TV4 Sport förnekar han att han skulle ha sagt att han inte kände glädje att spela just nu, vilket AIK skrev.

– Det är AIK:s ord, ingenting som jag har sagt. Tränarna anser inte att jag platsar och sätter mig på läktaren, då vill jag försöka komma någonstans där jag får mer speltid, säger Steen till TV4 Sport.

Centern säger också att Modo hörde av sig och att det sedan gick väldigt fort.