Tränarna ville få ”Bäckis” att banta – då svarade han på allra bästa sätt

avJens Persson

HOCKEY

Nuförtiden är Nicklas Bäckström en av NHL:s bästa centrar och stjärna i det Tre Kronor som jagar VM-guld.

Men det fanns en tid när hans tränare oroade sig för hans vikt.

De satte en plan i verket för att få honom att gå ner i vikt – och ”Bäckis” svarade på allra bästa sätt.

Nicklas Bäckström kommer från en kanonsäsong i NHL. Washington-centern slutade fyra i grundseriens poängliga och trots att säsongen åter slutade i besvikelse med kvartsfinalförlust mot Pittsburgh tvekade 29-åringen aldrig när Tre Kronor kallade.

Bäckström flög till VM och i första matchen mot Danmark på söndagen visade han direkt sin klass med ett mål och en assist.

Under söndagskvällen delade Washington Post-journalisten Ben Raby med sig av en anekdot på twitter från Bäckströms tidiga NHL-karriär som visar att svensken verkligen är en talang utöver det vanliga.

”Helt överlägsen ändå”

Historien är hämtad från en kommande bok som Raby arbetar med och är ett citat från en icke namngiven lagkamrat.

”Det var ett av hans (Bäckströms, reds anmärkning) första läger och ledarna var oroliga över hans vikt. De tvingade honom att bära en viktväst på träning för att han skulle förstå att han bar på för mycket vikt och att det skulle bli bättre om han tappade några kilon”, berättar lagkamraten.

Tilltaget fick dock inte den effekt som tränarna hoppats på. Lagkamraten fortsätter:

”Han gick ut på träningen med västen på och han var helt överlägsen ändå. Den påverkade honom inte alls. Tränarna blev förbannade och och sa åt honom att ta av den. Han var så bra att deras plan gick åt skogen.”

ARTIKELN HANDLAR OM