SVT rasar: Har inte gjort någon förlust

Slår tillbaka efter uppgifter om mångmiljonförlust

avPatrik Brenning

HOCKEY

Enligt Expressen gjorde SVT en förlust på 100 miljoner kronor när de sålde hockey-VM till MTG.

Nu rasar SVT mot tidningens publicering.

– Mot bakgrund av den undermåliga och tendentiösa journalistiken kring detta vill jag bidra med grundfakta: SVT har inte gjort någon förlust i och med affären, säger programdirektören Jan Helin i ett pressmeddelande.

Så mycket tjänar Marie Lehmann, Mikael Renberg och övriga SVT-profiler


Expressen skriver på onsdagen om affären mellan SVT och MTG gällande hockey-VM i Köpenhamn 2018 samt mästerskapen 2020 och 2022. En överenskommelse Expressen menar kostat SVT uppskattningsvis 100 miljoner kronor.

”Två nöjda parter här”

Flera medier återgav uppgifterna, däribland Sportbladet, men nu rasar SVT mot Expressens publicering och beskriver den som ”helt felaktig”.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jan Helin, SVT:s programdirektör.

– 2015 köpte SVT rättigheten till hockey-VM 2018-2023. Redan då fanns avsikten att dela rättigheten med en annan aktör genom en försäljning. Det är internationellt såväl som i Sverige en normal hantering av sporträttigheter av hockey-VM:s kaliber. Självklart lämnar vi inte ut detaljer om affärsuppgörelser. Men mot bakgrund av den undermåliga och tendentiösa journalistiken kring detta vill jag bidra med grundfakta: SVT har inte gjort någon förlust i och med affären. Vi är mycket glada över partnerskapet med MTG. Vi är kort sagt två nöjda parter här, säger programdirektör Jan Helin.

SVT kommer att sända hockey-VM 2019, 2021 och 2023.

ARTIKELN HANDLAR OM