Linköping bryter med stjärnvärvningen

HOCKEY

Nicklas Bergfors överens med annan SHL-klubb

Han värvades till Linköping för att vara en producerande stjärna.

Men Niclas Bergfors har floppat i Linköping.

Nu väljer klubben att bryta med stjärnvärvningen, som är klar för Djurgården.

– Ja, det stämmer, säger Linköpings general manager Fredrik Emvall till Sportbladet.

Niclas Bergfors, 29, värvades till Linköping inför den här säsongen för att producera mål och poäng. Så har det inte alls blivit. På 36 matcher har det endast blivit fem poäng för den NHL- och KHL-meriterade forwarden. 

Linköping har under en tid försökt att bli av med Bergfors, men inte kommit överens med någon klubb om det ekonomiska bitarna. Berfors har kontrakt i ytterligare en säsong.

Men med bara timmar kvar till transferfönstret stänger hittade Linköping en lösning med Djurgården.

Klubbarna bekräftade övergången

Strax efter Sportbladets avslöjande gick klubbarna ut och bekräftade övergången:

– Vi har kommit överens med Niclas och det här är en bra lösning för samtliga parter. Både vi och Niclas tycker att han inte har kommit upp i den standard som vi har förväntat oss och när vi nu lyckades hitta en lösning så har vi valt att gå på den, säger Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

– Niclas är en spelare med bred erfarenhet och som fysiskt sett är i sina bästa år som hockeyspelare. Vi tror att vi har goda möjligheter att få en bättre prestation av honom än vad Linköping har lyckats med, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Bergfors: ”Vill komma igång direkt”

Där medger också Niclas Bergfors att tiden i LHC inte alltid har varit speciellt upplyftande. Nu hoppas han på ett uppsving i Stockholm.

– Det känns spännande. Jag ser verkligen fram emot att komma till Djurgården. I Linköping har det varit lite tungt men jag känner att jag har mycket mer att visa än det jag gjort där. Jag vill visa lite mer kreativitet, den offensiva biten. Där känner jag att jag kan få ut mer. Så det ska bli bra med ett miljöombyte för mig.

Om allt pappersarbete går som det ska kan Bergfors debutera redan i torsdagens möte med Frölunda.

– Givetvis tufft. Det är ett topplag. För min del ska det bli kul att komma igång direkt, det är bästa vägen att komma in i det och in i gruppen. Man får lyssna på vad det är som gäller från ledarna kring hur de vill ha saker och ting. Jag kommer att förbereda mig till hundra och göra det bästa jag kan bidra med.

ARTIKELN HANDLAR OM