Kan säkra playoff – då rustar AIK för fullsatt

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Publiken lyfte AIK till en 5–0-kross.

Nu rustar klubben för ett fullsatt Hovet redan på söndag – när playoff-platsen kan säkras.

– Det vore magiskt, säger Michael Lindqvist efter segern mot Tingsryd.

AIK har tagit med sig formtoppen in till slutspelsserien och tog den tredje segern av tre möjliga i kväll.

Det betyder att laget nu har tagit poäng i 15 raka matcher och vunnit 14 av de 15 matcherna.

Och lagets superkedja, med Michael Lindqvist, Christian Sandberg och Daniel Olsson-Trkulja, har lyckats höja sig ännu en nivå, låg bakom 5–0-krossen mot Tingsryd och är nu uppe i 17 poäng tillsammans under de tre matcherna i slutspelsserien.

– Vi spelade ihop redan förra säsongen. Nu är vi ett år äldre, har ett år mer erfarenhet. Vi gör, precis som hela laget just nu, sällan en dålig match, säger Lindqvist, som också väljer att hylla publiken.

”Ger en jäkla energi”

Publiksiffran landade på 5 035, men röststyrkan i hemmafansen gjorde att det lät som betydligt fler.

– Riktigt kul att de hittar hit och lika kul att vi kan göra en så bra match när publiken är här. Det här stödet ger en jäkla energi till oss spelare. Det är inte många arenor i Sverige som har bättre tryck än Hovet.

Segern mot Tingsryd ger AIK rejält slagläge i slutspelsserien.

Nu behövs bara en seger redan på söndag, hemma mot Västervik – de enda två lagen som nu har chans på avancemang – för att säkra en playoff-plats mot Karlskoga.

Då rustar AIK för ännu en publikfest och klubben hoppas kunna fylla Hovet till bredden.

Innan matchen mot Västervik var runt 4 000 biljetter redan sålda.

– Fullsatt är inte helt orimligt. Jag hoppas att fansen inser att det är en avgörande match och kommer hit och stöttar laget, Sevve Saberi, biljettansvarig i AIK.

Han får gåshud

Michael Lindqvist ser fram emot ett bra publikstöd på söndag.

– En riktigt bra publiksiffra i nästa match vore helt magiskt. Folk drar väl folk. De som var här i kväll kommer förhoppningsvis tillbaka och drar med sig fler folk, säger han.

Hur mycket tänker du på publikstämningen under matcherna?

– Personligen tänker jag på på det jäkligt mycket innan matchen. När vi kommer in på isen och det är ett jäkla tryck. Det är nästan så att jag får gåshud.

– Det är en klyscha att säga att publiken är en sjätte utespelare, men här på Hovet känns det verkligen som det. Och det känns också som att vi är ett lag som trivs att spela när det är mycket publik. Då spelar vi som bäst.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Tingsryd