Hörnqvists 20:e mål – i psykologiska segern

HOCKEY

NEW YORK. Det mesta tyder på att de möts igen när slutspelet börjar om en vecka.

Så regerande mästarna Pittsburgh passade på att visa musklerna i nattens duell mot Columbus och vann med 4-1.

– Hur mycket det verkligen betyder när det väl gäller vet jag inte, men det är klart man vill vinna mot motståndare man vet att man förmodligen ska spela mot i playoff, säger Patric Hörnqvist, som prickade in sitt 20:e mål för säsongen, till Sportbladet.

Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix

Om exakt en veckan börjar 2017 års Stanley Cup-slutspel – och som sagt:

Sannolikheten är stor att Pittsburgh och Columbus möts i första omgången, som tvåa respektive trea i Metropolitan-divisionen.

Så både prestige och psykologi låg i potten när de drabbade samman i PPG Paints Arena för ett sista grundseriemöte i natt – och regerande mästarna visade var det så kallade skåpet ska stå inför den stora dansen. 

– Ja, vi gjorde en riktigt bra match, säger Patric Hörnqvist när vi når honom efteråt.

– De kan vara jäkligt tunga att spela mot när de får igång sin forechecking och sedan etablerar tryck i offensiv zon. Men vi förhindrade det den här gången, främst med vår speed.

Gjorde sitt 20:e mål

Och ”Bengan” förnekar inte att det känns rätt bra att ha en seger i ryggen inför det som komma ska. 

– Hur mycket det verkligen betyder när det väl gäller vet jag inte, men det är klart man vill vinna mot motståndare man vet att man förmodligen ska spela mot i playoff, konstaterar han.

Den 30-årige Sollentuna-sonen prickade för övrigt in sitt 20:e mål för säsongen, i ett två-mot-en-läge med tyske Tom Kuhnhack i mitten av andra perioden. Det är sjunde gången under NHL-karriären han når den milstolpen.

– Ja, det har blivit några gånger och det så känns såklart skönt att komma upp på den nivån igen, trots alla skador och skavanker under säsongen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM