Detroit intresserade av poängkungen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

avTomas Ros

HOCKEY

KARLSKOGA. Succé i Karlskoga.

Och nu har Victor Ejdsell, 21, ögonen på sig i Detroit.

– Jag har sett Victor några gånger den här säsongen. En stark center som har producerat, säger Detroit Red Wings ambassadör Nicklas Lidström.

57 poäng i hockeyallsvenskan.

Etta i poängligan.

Ingen kan ha undgått vad Victor Ejdsell uträttat 2016-17. En liten överraskning eftersom han redan fått chansen i SHL och Färjestad, men inte tagit den.

Nu har han börjat om, tränat hårt och varit en av hockeyallsvenskans bästa spelare den här säsongen.

Lidström imponerad

Han har placerats, igen, i Färjestad efter den här säsongen och blir det inte SHL kan det bli en flytt över Atlanten för Ejdsell.

Flera NHL-lag har kollat in den storväxte centern, däribland Detroit, som representeras av Nicklas Lidström, ambassadör, och Håkan Andersson, Europa-scout i Sverige.

De båda har sett Ejdsell flera gånger.

– Har sett Viktor ett par gånger den här säsongen. En stark center som har producerat, säger backlegendaren.

Och tillägger:

– Victor har storleken men behöver klara tempot om han ska kunna kliva upp en nivå. Bra skott och spelförståelse.

”Ganska långt till NHL”

Detroit har ingen rolig säsong i NHL. Men har gått från att vara en stormakt i NHL och 26 raka slutspel, till att nu vara en slagpåse.

Nu ska laget bygga om. Bygga nytt.

– Vi har koll på väldigt många spelare i hockeyvärlden. Givetvis vet vi vad Ejdsell har gjort i Karlskoga. Jag gillar även vad Carl Persson har gjort i allsvenskan. Men det är ganska långt mellan allsvenskan och NHL, säger Håkan Andersson.

Ejdsell var inte alltför uppåt efter matchen mot Mora på söndagskvällen.

Torsk med 1–3 och han analyserade matchen lite uppgivet samtidigt som han tryckte i sig den obligatoriska kolhydrats-folielådan i omklädningsrummet.

– Vi gör för många misstag. Sätter varandra i dåliga lägen. Mora måste ha fått tio gratis lägen, säger allsvenskans poängkung.

”Kul om det gillar vad jag gör”

Han blir en aning mer uppåt över att höra de fina orden från Nicklas Lidström.

– Ja, jag blev aldrig tingad när jag hade chansen. Kul om Nicklas, och Detroit, gillar vad jag gör. Det känns lite svårt just nu att tänka på Detroit. Vi måste komma tillbaka in i den är matchserien, säger Ejdsell.

ARTIKELN HANDLAR OM