Erik Karlsson helt bortgjord i natt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Erik Karlsson hade ingen rolig natt.

Han hamnade på ett mindre smickrande minus 6 när Montreal körde över Ottawa.

– Jag vet vad jag behöver göra för att vara framgångsrik och ikväll gjorde jag inte det, säger den svenske backstjärnan efter 3-8-smällen.

Foto: Sean Kilpatrick / TT / NTB Scanpix

Plus/minus är ingen sifferexercis som tillskrivs alltför mycket betydelse i den avancerade statistikens nya tidevarv, men ibland sticker ju vissa noteringar ändå ut och Erik Karlssons inatt får betraktas som en rätt iögonenfallande. 

Han var inne på sju av Ottawas åtta baklängesmål och endast på framåt – när han säkrade sin tionde assist för säsongen – och fick därmed ett minus 6 i protokollet.

”Får deala med det här”

– Jag vet vad jag behöver göra för att vara framgångsrik och ikväll gjorde jag inte det, säger ”EK65” när han träffar media efteråt.

– Det var bara en sådan kväll när inga beslut vi tog, jag inkluderad, blev som vi hade hoppats. Men vi kommer att deala med det här, som lag och som individer.

Coachen Guy Boucher är inne på samma linje.

”Hatar att det händer”

– Det här var en stinkare. Vår första på tolv matcher. Jag hatar att det sker här hemma, mot just Montreal, men vi vinner som ett lag och vi tar hand om sånt här som ett lag, säger han.

För Montreal, som haft avsevärda bekymmer med just målskyttet under den inledande grundseriemånaden, var matchen desto roligare.

Unge finländaren Artturi Lehkonen hade en särskilt lyckad kväll och stod för två mål – sina första för säsongen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!