Exspelare i Tre Kronor dömd för kvinnomisshandel

avMira Micic

HOCKEY

En tidigare hockeyprofil dömdes i tingsrätten för misshandel av sin exsambo.

För polisen berättade kvinnan att han tog strupgrepp på henne samt knuffade henne flera gånger i dörrkarmen när hon försökte lämna hans bostad.

Han överklagade domen - som nu fastställs i hovrätten.

Hockeyprofilen, som tidigare spelat för Tre Kronor och gjort ett flertal landskamper, åtalades för ett år sedan för en händelse som inträffade förra sommaren i hans bostad.

Mannens exsambo polisanmälde mannen och uppgav att han tagit strupgrepp på henne, slagit henne i ansiktet och upprepade gånger knuffat henne mot dörrkarmen. Flera personer vittnade under utredningen och polisen inhämtade journalen från vårdcentralen dit kvinnan gick för att dokumentera sina skador, i form av bland annat en rodnad på halsen.

En enig tingsrätt dömde mannen för misshandel. Påföljden blev villkorlig straff och dagsböter.

Hovrätten fastställer

Mannen, som nekade till brott och hävdade att hon knuffade honom överklagade domen och yrkade på att bli friad. Hovrätten, som tog del av samma bevisning som tingsrätten, vittnesmål samt teknisk bevisning, meddelade nyligen sin dom: mannen döms för misshandel. Påföljden blev samma som i tingsrätten.

I domen skriver hovrätten att kvinnans uppgifter är trovärdiga och stöds av vittnenas uppgifter och av den skriftliga bevisning som åklagaren åberopat.

Enligt polisens förundersökning hade paret gjort slut några veckor innan misshandeln.

I förhör berättade kvinnan att mannen ”höll ett rejält stryptag så hon inte kunde få luft, därav att hon började slå vilt omkring sig”.

Mannen ska då tappat greppen och hon försökte då gå ut genom dörren:

– Han kastade in mig i väggen, sa hon till polisen.

Aftonbladet har sökt kvinnan. Till Aftonbladet säger mannen:

– Jag orkar inte prata om det här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor