Brynäs sparkar SDHL-tränare

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
HOCKEY

Stjärnspelarna har lämnat en efter en.

Nu står det klart att Brynäs också sparkar tränaren Åke Liljebjörn efter en utredning visat på stora brister.

– Det har varit ett rörigt verksamhetsår inom Brynäs IFs dam-verksamhet, säger klubbdirektör Michael Campese i ett pressmeddelande.

Brynäs SDHL-lag har fått en rad tuffa besked på senare tid. Stjärnspelare som Sara Grahn, Anna Borgqvist och Erica Udén Johansson har lämnat klubben.

Nu har klubben valt att sparka tränaren, tidigare målvaktsprofilen Åke Liljebjörn, efter bara ett år i klubben. Allt efter en internutredning som riktat stark kritik mot ledningen.

”Stort antal brister”

– Det har varit ett rörigt verksamhetsår inom Brynäs IFs dam-verksamhet, något som ledningen tog tag igenom att tillsätta en arbetsgrupp som skulle utvärdera organisationen. I den utredningen framkom ett stort antal brister. Därför väljer vi nu att börja om från noll och med en långsiktigt och hållbar plan som grund att starta om damverksamheten på nytt, säger Michael Campese, klubbdirektör Brynäs IF.

En rekryteringsgrupp ska tillsättas för att värva spelare till klubben som just nu har en tunn a-trupp. Under tiden arbetar man med att leta efter en ny ansvarig tränare.

Dagens tv-höjdare 18 maj 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM