Bekräftat: Patric Hörnqvist till VM

NEW YORK. Här kommer fler goda nyheter för Tre Kronor.

Det är är nu helt klart att även Patric Hörnqvist förstärker Tre Kronor i VM.

– Man vet inte hur många chanser man får vara med och kämpa om att vinna VM-guld och det är ju för att vinna man håller på, säger den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren till Sportbladet. 

Redan dagen efter Pittsburgh Penguins sorti utträde ur Stanley Cup-slutspelet tidigare i veckan stod det klart att Patric Hörnqvist var sugen på att spela VM.

Han behövde dock få några praktiska detaljer ordnade – framförallt ett pass åt nyfödda dottern Vendela – innan han kunde tacka ja.

De är nu grejade – och ”Bengan” på väg till Köpenhamn

– Ja, vi åker antingen ikväll (lördag) eller under söndagen. Det ska bli otroligt kul, säger han på telefon från Pittsburgh.

Den 31-årige stockholmaren har vunnit två raka Stanley Cup med Penguins och var också med i World Cup hösten 2016. Han har således spelat extremt mycket hockey senaste åren. Men han är fortfarande motiverad och vill spela mer.

– Absolut. Man vet inte hur många chanser man får att spela med Tre Kronor och vara med och slåss om VM-guld och det är ju för att vinna man håller på med det här, fortsätter han.

– Vi har ett riktigt fint lag den här gången också. Och jag känner de flesta väldigt väl. Det blir lite som ”Team Pudding” fast i maj. Jag ser verkligen fram emot det.

Senast Patric Hörnqvist spelade VM var 2012.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!