”Tvekade inte en sekund när jag fick frågan”

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. De är sugna på att fortsätta spela – och vill gå in i sommaren med en positiv känsla.

Men framförallt är det äran i att få spela i Tre Kronor som lockar Nashvilles svenska stjärnor.

– Jag har till exempel aldrig varit med tidigare och tycker verkligen det ska bli otroligt kul. Jag tvekade inte en sekund när jag fick förfrågan, säger Viktor Arvidsson till Sportbladet.

Det hann inte gå mycket mer än ett halvt dygn efter att favoriterna i Nashville Predators hade blivit utslagna ur Stanley Cup-slutspelet av Winnipeg Jets förrän Tre Kronor fick glädjebeskedet.

Trion Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm kommer till VM.

– Jag har redan haft min exit-intervju och allt är bra med mig, så jag flyger hem redan på lördag kväll och kommer, såvida det inte blir förseningar, till Köpenhamn någon gång under söndagen, berättar Arvidsson på telefon från Nashville.

– Exakt när Filip åker vet jag inte, men jag tror söndag och Mattias väntar på passet till sin lille son. Hur som helst, vi är på väg.

Foto: TT
Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

”En bra chans för oss”

Och de blågula stjärnorna behövde egentligen aldrig fundera särskilt mycket.

– Vi är fortfarande sugna på att spela hockey och dessutom känns det som en bra chans att få gå in i sommaren med en positiv känsla. Det är alltid lite surt att ha en tung förlust som sista minnet från säsongen, fortsätter ”Arvy”.

– Men det handlar framförallt om att det är stort att få spela i landslaget. Jag har till exempel aldrig varit med tidigare och tycker verkligen det ska bli otroligt kul. Jag tvekade inte en sekund när jag fick förfrågan.

Sammansvetsat radarpar

Med sig till Köpenhamn har trion ett helt batteri egenskaper Tre Kronor kommer ha nytta av.

Speed, energi, målfarlighet, lysande skott, pondus och erfarenhet av stora matcher, till exempel.

Och så har ju just Viktor och Filip senaste två åren blivit ett av NHL:s mest framstående radarpar.

– Jo, det har gått bra. Vi har väldigt fin kemi ihop och trivs verkligen tillsammans, både på och utanför isen. Vi hoppas att vi kan hjälpa Tre Kronor att fortsätta på samma fina sätt som de börjat, säger Arvidsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM